Tuesday, 12 April 2016

ၾကက္သားအာလူးမွဳန္႕ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး








အသားစိုစိစိေတြ မစားခ်င္တိုင္း အခုလိုေလးေၾကာ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားရတာကို တကယ္သေဘာက်မိတယ္ ဒါေပမဲ့ သူမ်ားအသားေလးပါမွ စားခ်င္စိတ္ေပၚလာတာေတာ့ မေကာင္းဘူးေပါ့ေနာ္ သို႕ေပမဲ့လဲေပါ့ မေ႐ွာင္ႏိူင္သ၍ စားေနၾကရအံုးမွာပါ။
ေၾကာ္နည္းေလးကေတာ့ အရင္တခါ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္သလိုေလးဘဲ ေၾကာ္ထားတာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သန္႕စင္ေဆးေၾကာထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 250g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • အာလူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူးစာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေရေဆးကာ ေရေျခာက္ေအာင္လုပ္ျပီး သန္႕စင္ထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသားကို အ႐ွည္လိုက္ ပံုပါအတိုင္း လက္တလံုးစာေလာက္ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းကို ေထာင္းထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
  • အာလူးမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  • လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ဆား င႐ုတ္ေကာင္း အာလူးမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ ခပ္ဖြဖြ ေရာနယ္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို တခုျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တဖက္က်က္လ်ွင္ တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ ဆယ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သား ေၾကာ္ထားေသာ ဆီမ်ားကို အိုးထဲမွာ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းစာေလာက္ဘဲ ခ်န္ထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းနံ႕ သင္းလာပါက ၾကက္သားေခ်ာင္းေၾကာ္ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ ၾကက္သားေခ်ာင္းေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment