Thursday, 14 April 2016

မုန္႕လက္ေဆာင္း ခ်ဳိခ်ဳိေလး





မုန္႕လက္ေဆာင္းဖတ္ အလြယ္လုပ္နည္းေလးပါ ရာသီစာေလးမို႕ ခ်ိန္ခါမွီေလး လုပ္ခ်င္ေပမဲ့ တေယာက္ထဲဆိုေတာ့ မုန္႕ဖတ္လုပ္ဖို႕ေမႊခ်ိန္ေတြမွာ အခ်ိန္လုျပီးလုပ္ရလို႕ ပံုေလးေတြ မ႐ိုက္ႏိူင္သလို အရင္လုပ္ျပီးသား ပံုေဟာင္းေလးနဲ႕ဘဲ တင္ခဲ့လိုက္ပါျပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပီေလာပီနမ္မွဳန္႕ Tapioca starch - 20g
  • ဆန္မွဳန္႕ - 30g
  • pandan extract - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • foog colour အစိမ္းေရာင္ - တစက္ေလာက္ ႀကိဳက္လ်ွင္ထည့္ပါ
  • ေရ - 400ml
  • ေရခဲတံုး - အေနေတာ္
  • အုန္းႏို႕ - 100ml (ready made ဗူးကိုဘဲ သံုးထားပါတယ္)
  • ထန္းလ်ွက္ရည္ - 100ml (ထန္းလ်ွက္ 50gကို ေရႏွင့္ က်ဳိလိုက္ပါ)
  • အုန္းသီးမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆန္မွဳန္႕ႏွင့္ပီေလာပီနမ္အမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ေရေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲကို အေရာင္လိုခ်င္ပါက food colour အစိမ္းေရာင္ကို ထည့္ေဖ်ာ္ပါ
  • ေရခဲကို ေရထဲထည့္ျပီး ဇလံုတလံုးထဲမွာ အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  • ေရ 400ml ကို ဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ကို ထည့္ေမႊပါ
  • က်ဳိေနခ်ိန္ ၄မိနစ္မွ ၅မိနစ္အတြင္း အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ ႂကြက္မွီးတန္းထက္ ျပစ္လာပါက အိုးကိုေဘးမွာခ်ျပီး pandan extract ကိုထည့္ျပီးေမႊပါ
  • အေပါက္ပါေသာ ဇကာထဲကို မုန္႕ႏွစ္ေလာင္းထည့္ကာ ေရခဲေရဇလံုေပၚမွေန၍ ဇကာထဲမွ မုန္႕ႏွစ္ကို ေယာင္းမ ျပားျပားေလးႏွင့္ ဖိခ်ေပးပါ
  • ေရခဲေရထဲ က်လာေသာ မုန္႕လက္ေဆာင္းဖတ္ေလးမ်ား ရလာပါလိမ့္မယ္
  • ထန္းလ်ွက္ရည္ အုန္းႏို႕တို႕ႏွင့္ မုန္႕လက္ေဆာင္းဖတ္ေရာကာ အုန္းသီးမွဳန္႕ထည့္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ

2 comments:

  1. Replies
    1. တကယ္စားေစခ်င္ပါတယ္ ညီမေလးေရ

      Delete