Friday, 29 April 2016

ပဲနီေလးသီးစံု ပဲကုလားဟင္း





သီးစံုပဲခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးပါ ခ်က္ရတာ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ပဲနီေလးနဲ႕ခ်က္ထားတာမို႕ အခ်ိန္႐ွားပါးတဲ့ အိမ္႐ွင္မေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ့ ပဲကုလားဟင္းဆိုလဲ မမွားပါဘူး  လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲနီေလးပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္
  2. ခရမ္းသီး အ႐ွည္ -၂လံုး
  3. အာလူး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၂လံုး
  4. ႐ံုးပေတသီး - ႏွစ္သက္သေလာက္
  5. မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္ 
  6. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - အခက္ႀကီးႀကီး ၂ခက္
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ (သို႔မဟုတ္)
  8. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  9. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ပဲျပဳပ္ထဲႏွင့္ဆီသတ္ရာတြင္ သံုးရန္)
  11. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  12. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  13. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ရဲ႕တစ္၀က္
  14. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  15. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲနီေလး ပဲဆန္ကို ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ပဲႏူးသြားေအာင္ ျပဳပ္ထားပါ
  • ႐ံုးပေတသီးကို အေတာင့္လိုက္ေရေဆးထားျပီး အေတာင့္႐ွည္လ်ွင္ ပိုင္းထားပါ
  • အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္တံုးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • မက်ီးသီးမွည့္ကို ေရတစ္ထပ္ေဆးျပီး ေရစိမ္ထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ လက္တစ္ဆစ္အ႐ြယ္တံုးထားပါ
  • ခရမ္းသီးကို ေလးစိတ္စိတ္ၿပီး ေရစိမ္ထားပါ
  • ၾကက္သြျဖဴ နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးေမႊးလာေအာင္ဆီသတ္ေပးပါ 
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္မ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ထားေသာ အာလူးႏွင့္ ခရမ္းသီးမ်ားကို ေရစစ္ျပီးထည့္ဆီသတ္ပါ 
  • အသီးအ႐ြက္မ်ား ထည့္ျပီးတာနဲ႕ဆား (သို႔မဟုတ္) ငံျပာရည္ကို တခါထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • အသီးမ်ားနည္းနည္း ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ပဲျပဳပ္ထားေသာ ေဇာက္နက္သည့္ အိုးတလံုးထဲေျပာင္းထည့္ျပီး ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထည့္ျပီး အသီးမ်ားႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ
  • အသီးမ်ား ႏူးမ်ားလာတာနဲ႕ ေရစိမ္ထားေသာ မက်ီးမွည့္ကို လက္နဲ႕ေဖ်ာ္ျပီး မက်ီးရည္ထည့္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ပြက္ပြက္ဆူပါက ႐ံုးပေတသီးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးကာ အရသာကို လိုသလိုျပင္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment