Sunday, 17 April 2016

ကန္စြန္း႐ြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း









ကန္စြန္း႐ိုးနီ မ႐ွိေလေတာ့ ထိုင္၀မ္ကန္စြန္းကိုဘဲ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္လိုက္ပါတယ္ ထိုင္၀မ္ကန္စြန္း႐ြက္ေပမဲ့ ခ်က္နည္းေလးသိရင္ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္ ကန္စြန္း႐ိုးနီနီးနီး စားေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. ထိုင္၀မ္ကန္စြန္း - လက္တစ္ဆုတ္သာသာ စည္းထားေသာအစည္း တစ္စည္း
  2. ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္၏ တစ္ဝက္
  5. ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  8. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  10. မက်ည္းသီးမွည့္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  11. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ - ဆယ္ေကာင္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကန္စြန္း႐ြက္ကို သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  3.  င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  4. ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ျပီး အ႐ိုးထြင္ထားပါ
  5. မက်ည္းသီးအမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ စိမ္ထားပါ
  6. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ကန္စြန္း႐ြက္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
  7. အရသာ နယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
  8. ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
  9. အ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ အ႐ိုးထြင္ထားေသာ ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ အသားမ်ားကိုထည့္ကာ  ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
  10. ေရပြက္ပြက္ဆူကာ အ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက မက်ည္းသီးအႏွစ္ထည့္ျပီး ေရကို တမိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ထားလိုက္ပါ ျပီးတာနဲ႕အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  11.  ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ကန္စြန္း႐ြက္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေမႊးလြန္းတဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရပါျပီ။

No comments:

Post a comment