Tuesday 15 October 2024

ကျောက်ပွင့်မှိုသုပ်

 



မာမာ ဒီနေ့တော့ ကျောက်ပွင့်မှိုကို ပုဇွန်ပြုပ်ပြီးသားလေးတွေနဲ့ ချဉ်ငံစပ်လေး သုပ်စားဖြစ်ပါတယ် 
ဒါကြောင့်မိုလို့  မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ကျောက်ပွင့်မှို - တစ်ခု
  2. နံနံပင် - အနည်းငယ်
  3. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
  4. သံပုရာသီး - တစ်ခြမ်း
  5. ဆား - အနည်းငယ်
  6. ဆီ - အနည်းငယ်
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
  • အရင်ဆုံး ကျောက်ပွင့်မှိုကို ရေနွေးပူပူထဲမှာ ငါးမိနစ်လောက် စိမ်ထားပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ရေစစ်ပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးပါ
  • နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွါပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ပါးပါးရိတ်ရိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ဝက်ခြမ်းထားပါ
  • ပုဇွန်ကို အခွံခွါပြီး ရေနွေးပူပူထဲမှာ သုံးမိနစ်ခန့် ပြုပ်ပေးပြီး ဆယ်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကိုထည့်ကာ ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပါ
  • အရသာ သမသွားတာနဲ့ အရသာမြည်းပေးကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ကျောက်ပွင့်မှိုသုပ် စိမ့်စိမ့်လေးကို သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment