Thursday, 17 October 2024

မန်ကျည်းလုံး တော််ဖီ








ဒီနေ့တော့ မန်ကျည်းသီးမှည့်လေးတွေ ဝယ်လာတာနဲ့ မန်ကျည်းလုံး တော်ဖီလေးတွေလုပ်ပါတယ်။

ထမင်းစားပြီးတဲ့အခါ အစာကျေပြီး ရင်ချောင်ကာ ဝမ်းမှန်အောင်ရယ်အတွက် မန်ကျည်းလုံးတော်ဖီ က အရမ်းသင့်တော်ပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ မန်ကျည်းလုံးတော်ဖီ လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. မန်ကျည်းသီးမှည့် - တစ်ကီလို
  2. ထန်းလျှက်ခဲ - တစ်ကီလို
  3. ဆား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  4. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်ခန့်
  5. ဂျုံမှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
  • မန်ကျည်းသီးမှည့် အထဲမှ အစေ့နှင့် အမျှင် အကြောလေးတွေကို ဖယ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ခပ်နုတ်နုတ် စင်းပေးပါ
  • ထန်းလျှက်ကိုလဲ ခပ်နုတ်နုတ် စင်းထားပါ
  • မန်ကျည်းမှည့်နဲ့အတူ ထန်းလျှက်နှင့် ဆားတို့ကို ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာထည့်ကာ အရသာ သမအောင် နယ်ပေးပါ
  • အရသာ သမအောင် နယ်နေရင်းနဲ့ အစိုပြန်လာတာနဲ့ ဂျုံမှုန့်ကို နည်းနည်းချင်း ထည့်နယ်ပေးပါ
  •  အစိုဓာတ် နည်းလာပြီး အရသာ သမသွားတာနဲ့ လက်တစ်ဆစ်စာ အလုံးလေးတွေ လုံးပေးပါ
  • အစိုဓာတ် နည်းပါးလာပြီ ဆိုပါက အနေတော် အလုံးကလေးများလုံးကာ သကြားထဲမှာ လှိမ့်ပေးပါ
  • မန်ကျည်းသီးမှည့် တော်ဖီလုပ်ပြီးတာနဲ့ ဖန်ပုလင်းထဲမှာ ထည့်ပေးကာ အဖုံးအုပ်ပြီး ထားပေးပါ
  • နေ့စဉ် ထမင်းစားပြီးတာနဲ့ မန်ကျည်းလုံးတော်ဖီနှစ်လုံးမှ သုံးလုံးအထိ စားသုံးပေးပါက ဝမ်းမှန်ကာ ကျန်းမာရေးနှင့် ညီညွတ်စေပါတယ်။

1 comment:

  1. ဂျုံမုန်းက အစိမ်းပဲ ရောထည့်ရမှာလားဟင်?

    ReplyDelete