Saturday, 26 October 2024

ဘဲသွေးကြော်

 

မာမာ ဒီနေ့တော့ ပဲသွေးကို ချင်း ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်နီတို့နဲ့ ခပ်မွှေးမွှေးလေး ကြော်ပါတယ် ဒါ​ကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ ပဲသွေးကြော််လေးနဲ့ ထမင်းပူပူလေးကို  အဆင်ပြေပြေ စားနိုင်ဖို့အတွက် မာမာ ကြော်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ပဲသွေး - 200 g
  2. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  3. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ခြမ်း
  4. ချင်း - ခပ်ပြားပြား သုံးပြား
  5. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
  6. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  7. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
  8. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ပဲသွေးကို ရေဆေးပြီး ရေစစ်ကာ မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • ချင်းကို အခွံခွာပြီး  ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး ရှည်ရှည် အမြှောင်းလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ  ခပ်နုတ်နုတ် လှီးထားပါ
  • ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး ဆီကိုမီးအနေတော်နဲ့ အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ နနွင်းမှုန့်ကို ထည့်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ချင်းတို့ကို နွမ်းသွားအောင် ကြော်ပေးပြီးမှ ပဲသွေးကိုိုပြီး မိနစ်၀က်လောက် ကြော်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့  ဆားနှင့် အရသာမှုန့်တို့ထဲ့ပြီး အရသာ သမအောင် မွှေပေးပါ
  • နှစ်မိနစ် သုံးမိနစ်လောက် ကြော်ပေးပြီးတာနဲ့  ထပဲသွေးကို ရေမြုပ်အောင် ထည့်ပေးကာ အဖုံးအုပ်ပြီး တည်ပေးပါ
  • အိုးထဲမှာ ရေမခမ်းခင် အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • အရသာ ပြင်ပြီးတာနဲ့  ပဲသွေးကြော်လေး ရပါပြီ
  • ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်တဲ့အတွက် မိမိနှစ်သက်သလို စားသုံးနိူင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment