Friday, 29 April 2016

ပ႐ႉး ထမင္းေၾကာ္


ဒီေန႕ေတာ့ မိသားစု အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ပ႐ႉးထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တမႊာ
  • ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကယ္သီးမွဳိ  - အေနေတာ္ ၅ပြင့္
  • ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ၃ဗူး
  • ထမင္း - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ အလတ္တလံုးစာ
  • အေနေတာ္လွီး ထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ၁၀ခက္ခန္႕
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ဗီနီကာ ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ပုဇြန္ထုတ္ - ၇ေကာင္
  • သခြားသီး - ခပ္ေသးေသး တလံုး
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ခ်က္ထားေသာ ထမင္းကို အေအးခံထားပါ
  2. ပုဇြန္ကို အျမွီး ေခါင္း အခြံမ်ားဖယ္ကာ ေၾကာမွခြဲ၍ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္၍ သန္႕စင္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါ
  5. မွဳိကို ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  6. ဘ႐ိုကိုလီကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  7. ေဘဘီေျပာင္းဖူးကို လွီးထားပါ
  8. ဗီနီကာကို ျပင္ထားပါ
  9. သခြားသီးကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းသြားတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
  • မွဳိ ဘ႐ိုကိုလီ ေျပာင္းဖူးတို႕ကို ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ပါ
  • ပုဇြန္ကို သံုးမိနစ္ေလာက္ထည့္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္က်က္သြားပါက ဗီနီကာထည့္ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္မ်ားထဲသို႕ ထမင္း  ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္ ႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားပါက ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးကာ တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ သခြားသီးႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment