Friday, 29 April 2016

ပ႐ႉး ထမင္းေၾကာ္


ဒီေန႕ေတာ့ မိသားစုေတြ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ပ႐ႉးထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ပရူးထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  2. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
  3. ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
  5. ၾကယ္သီးမွဳိ  - အေနေတာ္ ငါးပြင့္
  6. ေဘဘီေျပာင္းဖူး - သံုးဗူး
  7. ဘေရာ႔ကိုလီ - ဆယ္ခက္ခန္႕
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  9. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  10. ဗနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  12. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  13. ပုဇြန္ထုတ္ - ခြန္ႏွစ္ေကာင္
  14. သခြားသီး - ခပ္ေသးေသး တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည္႔ျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ

  2. ခလုတ္တက္ျပီး ထမင္းက်က္တာနဲ႔ ခ်က္ထားေသာ ထမင္းကို အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
  3. ပုဇြန္ကို အျမွီး ေခါင္းႏ်င္႔ အခြံမ်ားဖယ္ကာ ေၾကာမွခြဲ၍ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္၍ သန္႕စင္ထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီး ထားပါ
  6. မွဳိကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  7. ဘေရာ႔ကိုလီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  8. ေဘဘီေျပာင္းဖူးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  9. ဗနီကာကို ျပင္ထားပါ
  10. သခြားသီးကို ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္းသြားတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
  • မွဳိ ဘေရာ႔ကိုလီႏွင္႔ ေျပာင္းဖူးတို႕ကို ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ကိုထည္႔ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္က်က္သြားပါက ဗနီကာထည့္ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ႏွင္႔ အသီးအ႐ြက္ ေၾကာ္မ်ားထဲသို႕ ထမင္း  ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ႏွင္ ႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားပါက ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးကာ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာ ျပင္ျပီးသြားတာနဲ႔ ပရဴးထမင္းေၾကာ္ စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို သခြားသီးႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment