Monday, 18 April 2016

မ်ွစ္ခ်ဥ္ ႐ုန္းပေတသီးေၾကာ္ခ်က္









မ်ွစ္ခ်ဥ္ဆိုတာနဲ႕ အနံ႕ေၾကာက္တဲ့သူေတြလဲ ေၾကာက္ၾကပါတယ္ မာမာကေတာ့ ဒူးရင္းသီးတို႕မ်ွစ္ခ်ဥ္တို႕ကို အနံ႕အရသာကအစ အရမ္းႀကိဳက္ေလေတာ့ ဒီေန႕ေတာ့ မ်ွစ္ခ်ဥ္နဲ႕ ခ်က္ေလသတည္းေပါ့ေနာ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ျခံထြက္ ႐ုန္းပေတသီးေလးေတြနဲ႕သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အရမ္းအဆင္ေျပတဲ့ ဟင္းတမယ္ ခ်က္နည္းကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မ်ွစ္ခ်ဥ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တလံုးစာ
  • ႐ုန္းပေတသီး - ၁၅ေတာင့္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ႀကီးႀကီး အသားပြပြ ၃ေတာင့္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတ၀က္ 
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. အသင့္လုပ္ထားေသာ မ်ွစ္ခ်ဥ္ကို ေရေလးခါေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ႐ံုးပေတသီးကို အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးျပီးမွ အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  5. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မထူမပါး ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးထားပါ
  6. င႐ုတ္သီးစိမ္း အပြေတာင့္ကို ၃ပိုင္းလွီးထားပါ
  7. ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  8. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ
  9. ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ မ်ွစ္ခ်ဥ္ ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  10. မ်ွစ္ခ်ဥ္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ မ်ွစ္ခ်ဥ္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးပါ
  11. မ်ွစ္ခ်ဥ္ေရခမ္းကာနီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ႐ံုးပေတသီးကို ၃မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မ်ွစ္ခ်ဥ္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ႐ံုးပေတသီး ခပ္ႂကြတ္ႂကြတ္ဟင္းကို  သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment