Thursday 21 April 2016

ကြက်သားချောင်း ကော်ပြန့်စိမ်း









ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႕စိမ္း လိပ္နည္းကို အေျခခံျပီး လိပ္ထားတဲ့ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းလိပ္နည္းေလးပါ မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ထည့္ျပီး လိပ္ထားတဲ့အတြက္ တြဲဖက္ျပီးစားရတဲ့ င႐ုတ္သီးေၾကာ္က အဓိက ပိုျပီးက်ပါတယ္။

ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္နည္းကေတာ့ တခါတင္ျပီးသားမို႕ ထပ္မေရးေတာ့ဘဲ င႐ုတ္သီးေၾကာ္နည္းနဲ႕ ေကာ္ျပန္႕လိပ္ အစာထည့္နည္းဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေၾကာ္ျပီးအဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ - ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္
  2. အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း ျခစ္ထားေသာ မံုလာဥနီ  - တစ္ဥ
  3. အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း ျခစ္ထားေသာ သခြားသီး - တစ္လံုး
  4. ေရေဆးထားေသာ နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  5. အသင့္သံုးႏိူင္ေသာ မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  6. Rice paper - ၁၂႐ြက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေၾကာ္ထားေသာ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္ထဲ ထဲ့ျပီး စကၠန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိ စိမ္လိုက္ပါ
  • စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားအေျခာက္ တခ်ပ္ေပၚျဖန္႕တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
  • ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ နံနံပင္အနည္းငယ္ကို ခင္းျပီး အေပၚမွ မံုလာဥနီတထပ္ သခြားသီးတထပ္ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ႏွင့္ မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ကို အေနေတာ္ ထည့္ေပးပါ
  • ပံုထားေသာ အစာမ်ားဧ။္ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
  • ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစဆီ ေခါက္ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
  • ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါလွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
င႐ုတ္သီးေၾကာ္အတြက္ 
  • င႐ုပ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • မက်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း 
  • ငါးငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆီကိုအရင္ဆံုး အပူေပးပါ
  2. ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးကို ထည့္ေမႊပါ
  4. င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ မက်ည္းသီးအႏွစ္ႏွင့္ ငံျပာရည္ကို ထည့္ေမႊကာ ပြက္ပြက္ဆူလာလ်ွင္ မီးပိတ္ေပးပါ
  5. င႐ုတ္သီးေၾကာ္ က်က္တာနဲ႕ မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ ျပည္ႀကီးငါးေကာ္ျပန္႕စိမ္း စားပြဲျပင္ကာ တို႕ျပီးစားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment