Saturday 30 April 2016

ဂဏန်းသား ထမင်းကြေည်



ဒီေန႔ေတာ႔ ဂဏန္းသားနဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ ျဖစ္ပါတယ္ ဆီျပန္ဟင္းေတြ အသားဟင္းေတြ မစားခ်င္တဲ့အခါ အခုလို ထမင္းကို အရသာ အစံုေလးေတြနဲ႔ ေၾကာ္စားတဲ့ အခါမွာေတာ့  အေျပာင္းအလဲ အေနႏွင့္ စားခ်င္စဖြယ္ ျဖစ္ေစမွာပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ ထမင္းေၾကာ္နည္းကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  2. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
  3. ဂဏန္းအသား - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း ( ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္)
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. မုံလာဥနီ - အနည္းငယ္
  7. ပဲစိမ္းသီး အေစ႔ - အနည္းငယ္
  8. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  9. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  11. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  12. သခြားသီး - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည္႔ျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
  2. ခလုတ္တက္ျပီးူ ထမင္းက်က္ပါက အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  5. မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
  6. ပဲစိမ္းသီး အေစ႔ကို ျပင္ထားပါ
  7. ဂဏန္းသားကို ျပင္ထားပါ
  8. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  9. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  10. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ မံုလာဥနီႏွင့္ ပဲစိမ္းသီးအေစ႔ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  11. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးျပီး ဂဏန္းသားကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  12. ျပီးတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းကို တစ္မိနစ္သာသာေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ျဖဴ း၍ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  13. ဂဏန္းသား ထမင္းေၾကာ္ ပူပူေလးကိုႏွစ္သက္ရာ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ ေဂၚဖီခ်ဥ္ သခြားသီးတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment