Saturday, 30 April 2016

ဂဏန္းသား ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး



ဒီတပါတ္ေတာ့ ထမင္းေၾကာ္နဲ႕ ထမင္းအရသာနယ္ ထမင္းသုပ္နည္းေလးေတြ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ဆီျပန္ဟင္းေတြ အသားဟင္းေတြ မစားခ်င္တဲ့အခါ အခုလို ထမင္းကို အရသာစံုေလးေတြ လုပ္စားတဲ့အခါမွာေတာ့  အေျပာင္းအလဲ အေနႏွင့္ စားခ်င္စဖြယ္ ျဖစ္ေစမွာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခ်က္ျပီးသားထမင္း - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ အလတ္တလံုး
  • ဂဏန္းအသား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း ( ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္)
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မုံလာဥနီ - အနည္းငယ္
  • ပဲစိမ္းသီး - အနည္းငယ္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တမႊာ
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ဇြန္းတ၀က္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  • သခြားသီး - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ခ်က္ထားေသာ ဘစမာတီ ထမင္းကို အေအးခံထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  4. မံုလာဥနီကို ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
  5. ပဲစိမ္းသီးကို ျပင္ထားပါ
  6. ဂဏန္းသားကို ျပင္ထားပါ
  7. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  8. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  9. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ မံုလာဥနီႏွင့္ ပဲစိမ္းသီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  10. ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ေပးျပီး ဂဏန္းသားကို တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  11. ျပီးတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းကို တမိနစ္သာသာေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ျဖဴး၍ အရသာျမည္းကာ ထမင္းေၾကာ္ ပူပူေလးကိုႏွစ္သက္ရာ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ ေဂၚဖီခ်ဥ္ သခြားသီးတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment