Wednesday, 13 April 2016

သေဘၤာသီးအ႐ိုင္းေထာင္း စပ္စပ္ေလး



သႀကၤန္ရက္ထဲ ပ်ဳိပ်ဳိေမတို႕ ေရကစားကအျပန္ ခ်မ္းတုန္ခ်မ္း အခ်ိန္ေလးမွာ အာပူလ်ွာပူ လ်ွာဂြ်မ္းျပန္ေလး စားလို႕ရေအာင္ သေဘၤာသီးအ႐ိုင္း ေထာင္းသုပ္စပ္စပ္ေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  2. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၂၀ခန္႕
  3. ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့၂၀ခန္႕
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္ခန္႕ (အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
  5. ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ ၃ခု
  6. ပုဇြန္ငပိ - ကင္ျပီးသား ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  8. သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး ထိပ္ဖက္မွ လွီးကာ အေစးမ်ား ကုန္သြားေအာင္ ေရေဆးထားပါ
  • ျပီးလ်ွင္ အလံုးလိုက္ လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး ဓါးထက္ထက္ႏွင့္ လိုက္ေပါက္ပါ
  • သေဘၤာသီး တစ္လံုးလံုးေပါက္ျပီးပါက ဓါးႏွင့္ ခပ္ပါးပါး လိုက္ျပီးလွီးခ်ေပးပါ
  • လွီးျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး မညက္တစ္ညက္ေထာင္းျပီး ဖယ္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တစ္ညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေရေဆးျပီး အညွာေျခြေပးကာ မညက္တစ္ညက္ ေရာျပီးေထာင္းပါ
  • ထန္းလ်ွက္ခဲကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းျပီးမွ သေဘၤာသီးကို ထည့္ေထာင္းပါ
  • ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ
  • ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၁၀ခ်က္ ၁၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းရင္ရျပီး သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၂၀ ေလာက္ေထာင္းေပးမွ အရသာ ၀င္ပါတယ္
  • ေထာင္းေနစဥ္ ပုဇြန္ငပိ သံပုရာရည္ ညွစ္ထည့္ျပီး ဆားပါ နည္းနည္းျခင္းဆီ ထည့္ေပးပါ
  • စားပြဲျပင္တဲ့အခါ ပန္းကန္ထဲသို႕ င႐ုတ္ဆံုကိုမျပီး အရည္မ်ားေရာ အဖတ္မ်ားပါ သြန္ခ်ျပီး ေျမပဲေထာင္း ျဖဴးေပးကာ ျပင္ဆင္ရပါမယ္
  • စပ္စပ္ေမႊးေမႊး  သေဘၤာသီး အ႐ိုင္းေထာင္းေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးလို႔ ရပါျပီ။

No comments:

Post a comment