Wednesday, 13 April 2016

သေဘၤာသီးအ႐ိုင္းသုပ္ စပ္စပ္ေလး



သႀကၤန္ရက္ထဲ ပ်ဳိပ်ဳိေမတို႕ ေရကစားကအျပန္ ခ်မ္းတုန္ခ်မ္း အခ်ိန္ေလးမွာ အာပူလ်ွာပူ လ်ွာဂြ်မ္းျပိ္ေလး သုပ္စားလို႕ရေအာင္ သေဘၤာသီးအ႐ိုင္း ေထာင္းသုပ္စပ္စပ္ေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တလံုး
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၂၀ခန္႕
  • ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့၂၀ခန္႕
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္ခန္႕ အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ
  • ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံအလံုးေလာက္ ၃ခ
  • ပုဇြန္ငပိ - ကင္ျပီးသား ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး ထိပ္ဖက္မွ လွီးကာ အေစးမ်ားကုန္ေအာင္ ေရေဆးထားပါ
  • ျပီးလ်ွင္ အလံုးလိုက္ လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး ဓါးထက္ထက္ႏွင့္ လိုက္ေပါက္ပါ
  • တလံုးလံုးေပါက္ျပီးပါက ဓါးႏွင့္ ခပ္ပါးပါး လိုက္လွီးခ်ေပးပါ
  • လွီးျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး ဖယ္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ ေရာေထာင္းပါ
  • ထန္းလ်ွက္ခဲကို ညက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းျပီးမွ သေဘၤာသီးကို ထည့္ေထာင္းပါ
  • ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ
  • ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၁၅ခ်က္ အခ်က္၂၀ေလာက္ ေထာင္းရင္ရျပီး သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၁၀၀ ေလာက္ေထာင္းေပးမွ အရသာ၀င္ပါတယ္
  • ေထာင္းေနစဥ္ ပုဇြန္ငပိ သံပုရာရည္ ညွစ္ထည့္ျပီး ဆားပါ နည္းနည္းျခင္းဆီ ထည့္ေပးပါ
  • စားပြဲျပင္တဲ့အခါ ပန္းကန္ထဲသို႕ င႐ုတ္ဆံုကိုမျပီး အရည္မ်ားေရာ အဖတ္မ်ားပါ သြန္ခ်ျပီး ေျမပဲေထာင္း ျဖဴးေပးကာ ျပင္ဆင္ရပါမယ္
  • စပ္စပ္ေမႊးေမႊး  သေဘၤာသီး အ႐ိုင္းေထာင္းသုပ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment