Saturday, 9 April 2016

အသီးအ႐ြက္ အစိမ္းေၾကာ္



သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ့ ဟင္းတမယ္ပါ အသားဟင္းေတြ စားရတာ ႐ိုးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ အခုလို အသီးအ႐ြက္ေလးေတြဘက္ လွည့္ၾကတာေပါ့႐ွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အကြင္းလိုက္ရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ၁၀ခက္
  • အနေတာ္လွီးထားေသာ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္းထုတ္ - ၂႐ြက္
  • ေလးစိပ္ စိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  • အတံုးေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲသီး - ၁ုေတာင့္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း 
  • ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ပန္းေဂၚဖီ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္း မံုလာဥနီ ႏွင့္ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တမိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ သတ္သတ္လြတ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment