Saturday 30 April 2016

မက်ည္းသီးစိမ္းေထာင္း ငါးပိရည္ေဖ်ာ္


ဒီတခါေတာ့ မန္က်ည္းသီးေလးေတြရတာနဲ႕ ပုဇြန္ထုတ္ကိုေလွာ္ျပီး မန္က်ည္းသီးစိမ္းနဲ႕ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္း အမွည့္  - စားႏိူင္သေလာက္
  3. မန္က်ည္းသီးစိမ္း - အေတာင့္ႀကီးႀကီး ၂ေတာင့္
  4. ပုဇြန္ေလွာ္ - ၃ေကာင္
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို အခြံခြာျပီး အေစ့မ်ားထုတ္၍ ေရေဆးထားပါ
  2. ပုဇြန္ကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေလွာ္ေလွာ္ကာ ေရခမ္းပါက အခြံခြာျပီး မလိုတာေတြ ဖယ္ထားပါ
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာမ်ား ျဖဳတ္၍ က်က္သြားေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
  4. က်ဳိထားေသာ ငပိရည္ကို အ႐ိုးငင္ကာ ပန္းကန္တခုထဲ ထည့္ထားပါ
  5. အခြံခြာထားေသာ မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို အေစ့မ်ားထုတ္ျပီး အသားမ်ားကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ
  6. ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း အေလွာ္ေတာင့္မ်ားကို ထည့္ေထာင္းပါ
  7. အားလဲုး ညက္သြားျပီဆိုတာနဲ႕ ပုဇြန္ေလွာ္ကို ညက္ေအာင္ထည့္ေထာင္းပါ
  8. ေထာင္းျပီးသားမ်ားႏွင့္အတူ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး ငပိရည္ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ ေဖ်ာ္ေပးပါ
  9. ႏွစ္သက္ရာတို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment