Tuesday, 19 April 2016

င႐ုတ္သီးစိမ္း အစာသြတ္









ဒီေန႕ေတာ့ ေဆာင္းဦးအ၀င္ေလးမွာ ပူပူစပ္စပ္ေလး စားခ်င္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအစာသြတ္ေလး ခ်က္ျဖစ္သြားခဲ့ပါတယ္ ၾကက္သားအစား ၀က္သားအစာသြတ္ရင္လဲ ရပါတယ္ စားေကာင္းလြန္းတဲ့ ဟင္းတမယ္မို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • င႐ုတ္သီးစိမ္း အပြေတာင့္ - ၇ေတာင့္
  • ၾကက္ႀကိတ္သား - 150g
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုပ္ထားပါ
  2. ေရေျခာက္ေနေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာမျဖတ္ဘဲ အ႐ွည္လိုက္ အထက္ေအာက္ ခြဲခ်ေပးပါ
  3. ပံုပါအတိုင္း ေအာက္ဘက္ အထိမခြဲဘဲ တ၀က္ဘဲခြဲကာ အထဲမွ အေစ့မ်ားကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ဇြန္းဖင္ႏွင့္ ကေလာ္ထုတ္ေပးပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  5. ၾကက္ႀကိတ္သားကို ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  6. အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို င႐ုတ္သီးေတာင့္ထဲသို႕ ပံုပါအတိုင္း သြတ္ေပးပါ
  7. အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဆီကိုအပူေပးပါ
  8. ဆီပူတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ၾကက္သြန္ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ 
  9. ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း အစာသြတ္ကို ထည့္ေမႊကာ အထက္ေအာက္ လွန္ေပးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ ဆီျပန္ေအာင္တည္ေပးပါ
  10. ဆီျပန္လာတာနဲ႕ ေမႊးျပီးအိေနကာ စပ္စပ္ေမႊးေမႊး အလြန္စားေကာင္းေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း အစာသြတ္ဟင္း ဆီျပန္ေမႊးေမႊး စပ္စပ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment