Sunday, 3 April 2016

ဆိတ္သား အစပ္ေၾကာ္


ၾကက္သားအမြေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းအတိုင္း ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆိိတ္သားအမြေၾကာ္ေလးပါ စားမိန္ဟင္းေလး ျဖစ္လို႕ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ေၾကာ္နည္းအဆင့္ဆင့္ ပံုေတြက ၾကက္သားအမြေၾကာ္လိုဘဲမို႕လို႕ မတင္ေတာ့ဘဲ ေၾကာ္ျပီးသား ပံုေလးဘဲ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆိတ္သား - တစ္ကီလို
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  3. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀မႊာ
  6. င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  7. ေရ - 1000 ml
  8. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားမ်ားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးငါးတံုးကာ ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ လွီးေပးထားပါ
  • အိုးအသားထူျပီး ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ဆိက္သားကို ထည့္ပါ
  • ဆိက္သားအိုးထဲ ေရထည့္ျပီး တနာရီခန္႕ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ အဖံုးအုပ္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ေနတုန္း ဆိတ္သားႏူးျပီး ေရမခမ္းခင္အခ်ိန္မွာ ဆိက္သားကို ဇြန္းႀကီးႀကီးျဖင့္ ဖိေခ်ေပးပါ
  • ဖိေခ်ႏိူင္ေလ ဆိက္သားက မြေလမို႕ နာနာဖိေခ်ေပးပါ
  • ဆိက္သားမ်ားေက်ျပီး မြလာတာနဲ႕ ဆီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ေအာက္ေျခမတူးေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ဆီအျမဳွပ္မ်ား ပြတက္လာျပီး ဆိက္သားအနည္းငယ္ ႂကြတ္လာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအၾကမ္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ဆီစစ္ဇကာထဲ ဆယ္ထည့္ေပးျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ဆီစစ္တာနဲ႕ စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ေသာ ဆိက္သားအမြ အစပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
  • ဆိတ္သားအစား အမဲသား ဝက္သား သိုးသားမ်ားကိုလဲ ထိုနည္းအတိုင္း ေၾကာ္စားႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a comment