Wednesday, 27 April 2016

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ




ၾကက္သားျပဳပ္ႀကီးဘဲ မစားခ်င္တာမို႕ ဒီတခါေတာ့ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ လုပ္စားျဖစ္သြားပါတယ္ အိမ္မွာ အလြယ္လုပ္စားလို႕ရတဲ့ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲေလးမို႕ ကိုယ့္လ်ွာအရသာ ခံတြင္းေတြ႕မယ္ထင္သလို လုပ္စားႏိူင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 150g
  • ေခါက္ဆြဲေျခာက္ - 200g
  • ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးသာသာ
  • ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္ သံုးဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - လဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  • ေျမပဲ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တဗူး
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
  • နာနတ္ပြင့္ - တပြင့္
  • ဆား - လက္ဖက္ရယ္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ဆားႏွင့္နယ္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာနတ္ပြင့္ ထည့္ကာ ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားက်က္သြားပါက ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
  • ေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးဆူဆူမွာ အေနေတာ္ ေပ်ာ့ေအာင္ျပဳပ္ေပးျပီး ေခါက္ဆြဲႏွင့္ ေရေႏြးကို ဇကာထဲသြန္ခ်ျပီး ေရေလးထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစစ္သြားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ျဖင့္ နယ္ထားေပးပါ
  • ေျမပဲကိုေလွာ္ျပီး အခြံခြ်တ္ကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ျပီးသားကို မညက္တညက္ ေခ်ထားပါ (လဖက္ထဲထည့္တဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴဆိုရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္ )
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက မီးကိုေလ်ွာ့လိုက္ျပီး ႏွမ္းကိုထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ ထည့္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ မီးဖိုေပၚက ခ်ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကုိ ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးလွီးထားပါ
  • ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ
တပြဲစာျပင္ပါမယ္
  • ပဲငံျပာရည္ နယ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို တပြဲစာယူျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ေပးပါ
  • ၾကက္သားထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း အရသာမွုဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ေျမပဲမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ဆီခ်က္ ထမ္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရယ္ဇြန္ တ၀က္သာသာ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ထည္႕ကာ ၾကက္႐ိုးဟင္းခါး သခြားသီးအခ်ဥ္ေလးတို႕ ႏွင့္တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment