Wednesday, 27 April 2016

ၾကက္သားဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ




ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္ရင္ပံုသားကို ျပဳပ္ျဖစ္ပါတယ္ ၾကက္သားျပဳပ္ျပီးကာမွ ၾကက္သားျပဳပ္ႀကီးဘဲ သက္သက္ မစားခ်င္တာမို႕လို႔  ဒီတခါေတာ့ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ လုပ္စားျဖစ္သြားပါတယ္။

အိမ္မွာဘဲ အလြယ္တစ္ကူ လုပ္စားလို႕ရတဲ့ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ျဖစ္သလို ကိုယ့္လ်ွာ အရသာနဲ႔  ခံတြင္းေတြ႔မဲ႔ ဆီခ်က္ေလးမို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
  2. ေခါက္ဆြဲေျခာက္ - 200 g
  3. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးသာသာ
  4. ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္ သံုးဇြန္း
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  6. ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - လဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
  7. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  8. အရသာမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  9. ေျမပဲ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ဗူး
  10. ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
  11. နာနတ္ပြင့္ - တစ္ပြင့္
  12. ဆား - လက္ဖက္ရယ္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ဆားႏွင့္နယ္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာနတ္ပြင့္ ထည့္ကာ ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားက်က္သြားပါက ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
  • ေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးဆူဆူမွာ အေနေတာ္ ေပ်ာ့ေအာင္ျပဳပ္ေပးျပီး ေခါက္ဆြဲႏွင့္ ေရေႏြးကို ဇကာထဲသြန္ခ်ျပီး ေရေလးထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစစ္သြားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ျဖင့္ နယ္ထားေပးပါ
  • ေျမပဲကိုေလွာ္ျပီး အခြံခြ်တ္ကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ျပီးသားကို မညက္တညက္ ေခ်ထားပါ (လဖက္ထဲထည့္တဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴဆိုရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္ )
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက မီးကိုေလ်ွာ့လိုက္ျပီး ႏွမ္းကိုထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ ထည့္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ မီးဖိုေပၚက ခ်ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကုိ ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးလွီးထားပါ
  • ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ
တစ္ပြဲစာျပင္ရန္
  • ပဲငံျပာရည္ နယ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို တပြဲစာယူျပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္ေပးပါ
  • ၾကက္သားထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း အရသာမွုဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ေျမပဲမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ဆီခ်က္ ထမ္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရယ္ဇြန္ တ၀က္သာသာ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ထည္႕ကာ ၾကက္႐ိုးဟင္းခါး သခြားသီး အခ်ဥ္တို႕ ႏွင့္တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment