Friday, 22 April 2016

သဖန္းသီး ဆားရည္စိမ္








အသီးအ႐ြက္ေတြ အခ်ဥ္တည္ေလတိုင္း ငယ္ငယ္က မိသားစုဘ၀ေလးကို အရမ္းတမ္းတမိသလို အခုထိ လက္႐ွိ ႐ွိေနေသးတဲ့ ၆ဧကေက်ာ္ က်ယ္တဲ့ျခံႀကီးကိုလဲ လြမ္းေနမိခဲ့လြမ္းေနမိခဲ့တယ္။

သက္ႀကီးပင္ေတြ အမ်ားႀကီး႐ွိတဲ့ ျခံက်ယ္ႀကီးထဲက ထြက္သမ်ွ အသီးအႏွံကို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေရာင္း အခ်ဥ္တည္ အေျခာက္လွန္း အကုန္လံုးလိုလို ကိုယ့္မိသားစု တပိုင္တႏိူင္လုပ္ၾကျပီး အသီးအ႐ြက္ ေရာင္းရတာမွန္သမ်ွ သန္႕႐ွင္းတယ္ဆိုျပီး လွဴခဲ့တာေတြကလဲ ဘ၀မွာ အမွတ္တရ တခုပါဘဲ။

ဒီေန႕ေတာ့ ဘ၀ရဲ႕ အမွတ္တရေတြထဲက တခုျဖစ္ခဲ့တဲ့ သဖန္းသီး ဆားစိမ္မိတာေၾကာင့္႕ အစိမ္း တို႕စားလို႕လဲေကာင္းျပီး ဆားရည္စိမ္ျပီး တို႕စားရင္လဲ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးနဲ႕ တို႕စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့  သဖန္းသီး ခ်ဥ္ဖတ္ေလးထည့္ျပီး ငါးငပိခ်က္ေလး ခ်က္မိတာမို႕ သဖန္းသီး ခ်ဥ္ဖတ္ထည့္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သဖန္းသီး - ဖန္ပုလင္း တလံုးစာ
  • ေရ - ဖန္ပုလင္း တ၀က္
  • ဆားၾကမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း(ဆားကို ဖန္ပုလင္းထဲ ထည့္ထားသည့္ေရ ငံေနသည္ ထိေမႊေပးပါ )
ျပင္ဆင္ပံု
  1. သဖန္းသီးကို အညွာျဖတ္ျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ေရ၃နာရီေလာက္ စိမ္ေပးပါ
  2. ပုလင္းသန္႕သန္႕ တလံုးထဲမွာ ေရႏွင့္ဆားကို ငံေနသည္ထိ ေရာျပီးေဖ်ာ္ထားေပးပါ
  3. ေရစိမ္ထားေသာ သဖန္းသီးကို ေရ၅ထပ္ေလာက္ လွဳပ္လွဳပ္ျပီးေဆးပါ
  4. ေရေဆးထားေသာ သဖန္းသီးကို ဆားရည္ပုလင္းထဲထည့္ကာ အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ထားပါ
  5. ၃ရက္ေလာက္ေနရင္ သဖန္းသီးခ်ဥ္ဖတ္ ရပါျပီ။
သဖန္းသီး သဘာ၀ အလံုးကို ခြဲလိုက္ရင္ ဘယ္ကေန ၀င္ေနမွန္းမသိတဲ့ ပု႐ြက္ဆိတ္ေလးေတြ ပါတတ္ပါတယ္ အဲဒီအေကာင္ေလးေတြ စင္သြားေအာင္ ေရႏိူင္ႏိူင္နဲ႕ လွဳပ္ျပီးေဆးေပးပါ။

No comments:

Post a Comment