Saturday, 16 April 2016

သာဂူျပင္ အုန္းနို႕ဆမ္း









သႀကၤန္ခ်ိန္ခါ လုပ္စားျဖစ္တဲ့ သာဂူအုန္းနို႕ဆမ္းပါ လုပ္နည္းေလးက လြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ ေရးထားတဲ့ အခ်ဳိးအစားအတိုင္း လုပ္ဖို႕ကေတာ့ သာဂူေစ့အေပၚမွာ မူတည္ပါတယ္ ေရအတိုးအေလ်ာ့ေလး ခ်ိန္ျပီး လုပ္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သာဂူ - 300ml
  • ေရ - 800ml
  • Food colour - အစိမ္းေရာင္ ႏွစ္စက္
  • Food colour - ပန္းေရာင္ ႏွစ္စက္
  • အုန္းႏို႕ - 200ml
  • ေရသန္႕-  1leter
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္း အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ေရေႏြး - တလီတာေလာက္ က်ဳိထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုး - ႏွစ္လံုး
  • ေရခဲ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. သာဂူကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. သာဂူက်ဳိျပီးထည့္ရန္ ပန္းကန္တလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  3. ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၆ဗူးကို ဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
  4. ေရဆူတာနဲ႕သာဂူေစ့ကို ထည့္က်ဳိပါ
  5. ေလးမိနစ္ ၅မိနစ္ေလာက္ က်ဳိျပီးတာနဲ႕သာဂူေစ့ မ်က္ေစ့အရမ္းမေပ်ာက္ခင္ သာဂူကို သံုးပံုမွန္းျပီးပံုပါ
  6. တပံုစာကို ေနာက္ထပ္အိုးတလံုးထဲ ခပ္ျမန္ျမန္ေျပာင္းထည့္ျပီး ေရေဖ်ာ္ထားေသာ food colour ပန္းေရာင္ထည့္ျပီး မီးဖိုေပၚမွာ ေမႊေပးပါ
  7. အ႐မ္းပ်စ္ျပီး ခဲေနလ်ွင္ အသင့္က်ဳိထားေသာ ေရေႏြးအနည္းငယ္ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  8. သာဂူေစ့မ်ား ပ်စ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အသင့္ျပင္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲ ေလာင္းထည့္ပါ
  9. ေနာက္တပံုကိုလဲ အသင့္ျပင္ထားေသာ food colour အစိမ္းေရာင္ထည့္ျပီး က်ဳိေပးကာ  ပူေနတုန္း ပန္းေရာင္ သာဂူေစ့အေပၚ ျမန္ျမန္ေလာင္းျပီး ျဖန္႕ေပးပါ
  10. ေအးသြားရင္ ျဖန္႕ရခက္ပါတယ္
  11. ေနာက္ထပ္အျဖဴေရာင္တလႊာကိုေတာ့ ဘာအေရာင္မွ မထည့္ဘဲ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ျပီးက်ဳိကာ အစိမ္းေရာင္ သာဂူေစ့အေပၚမွာ ျဖန္႕ေပးပါ
  12. အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ အေအးခံျပီး သာဂူျပင္ရလာမွ လိုသလိုပံုစံ လွီးေပးပါ
အုန္းႏို႕ေဖ်ာ္ရန္
  • အုန္းႏို႕ ေရ သၾကား ဆားတို႕ကို သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးပါ
မုန္႕ပြဲျပင္ရန္
  • သာဂူျပင္ကို ႏွစ္သက္သည့္ ပံုစံလွီးျပီး ပန္းကန္တခုထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး ျပင္ပါ
  • ျပင္ထားေသာ သာဂူျပင္ပန္းကန္ထဲ အုန္းႏို႕ကိုဆမ္းျပီး ေရခဲထည့္ကာ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ
အသံုးျပဳေသာ သာဂူေစ့အေပၚ မူတည္ျပီး ေရအတိုးအေလ်ာ့ လုပ္ေပးပါ

No comments:

Post a Comment