Thursday, 10 March 2016

မုန္႕လံုးႀကီး အုန္းႏို႕ဆမ္း






မုန္႕လံုးႀကီး အုန္းႏို႕ဆမ္းေလး လုပ္စားျဖစ္လို႕ ေန႕လည္ေန႕ခင္း အပ်င္းေျပ လုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မုန္႕လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ မုန္႕လုပ္နည္းပံုေတြကိုေတာ့ အရင္မုန္႕လံုးႀကီး ေၾကာ္တုန္းက ပံုကိုဘဲ မုန္႕ျပင္ဆင္ပံု အတူတူဘဲမို႕လို႕ ျပန္သံုးပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ၃ခြက္
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးသာသာ
  • အုန္းသီးမွဳန္႕ - 100g (အုန္းသီးအေျခာက္မွဳန္႕ ျခစ္ျပီးသားကို သံုးထားပါတယ္)
  • ထန္းလွ်က္ခဲ - 100g ထန္းလ်ွက္မ႐ွိက( သၾကားကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
  • အခ်ဳိအရသာ ေပါ့ေပါ့ႀကိဳက္လ်ွင္ ထန္းလ်ွက္ကို ေလ်ာ့ျပီးက်ဳိပါ
အုန္းယိုထိုးရန္
  • ရယ္ဒီမိတ္ အုန္းသီးမွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ျပင္ထားေပးပါ
  • ထန္းလ်ွက္ခဲကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ မီးအပူေပးပါ
  • ထန္းလ်ွက္ အရည္ေပ်ာ္လာပါက အမွဳိက္မပါေအာင္ အ၀တ္စသန္႕သန္႕ႏွင့္ စစ္ေပးပါ
  • သန္႕ထားျပီးေသာ ထန္းလ်ွက္ရည္ႏွင့္ အုန္းသီးမွဳန္႕ကို အိုးထဲထည့္ျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ ခမ္းတဲ့ထိေမႊေပးပါ
  • အုန္းယိုျဖစ္သြားပါက အေအးခံထားပါ။
အုန္းဆီခ်က္ရန္
  • ရယ္ဒီမိတ္ အုန္းႏို႕ဗူး 100g ကိုဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းထဲ့ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင့္ အုန္းဆီခ်က္ပါ
  • အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးျပီး အုန္းႏို႕ပ်စ္လာခ်ိန္မွာ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
န္႕လံုးဖို႕အတြက္ ျပင္ပါမယ္
  • ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕တို႕ကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ေရနည္းနည္းခ်င္း ထဲ့ျပီးႏွဲေပးပါ
  • မုန္႕သားေပ်ာ့ျပီးေစးပိုင္လာပါက ေရပိုေနရင္ ခ်န္ထားလိုက္ပါ
  • ေရတခါထဲ မထည့္ဘဲ ေျဖးေျဖးခ်င္းထည့္ျပီး မုန္႕သားႏွဲပါ ေရကိုလိုသေလာက္ဘဲ သံုးနိုင္ပါတယ္
  • မုန္႕သားေပ်ာ့လာပါက နာရီ၀က္တနာရီေလာက္ အခန္းအပူခ်ိန္အနိုင္း ဒီတိုင္းထားေပးပါ
  • အ၀တ္ေရစိုေလး အုပ္ထားေပးက ပိုေကာင္းပါတယ္
  • အုန္းယိုကို ကြမ္းသီးဆံေလာက္ အလံုးေလးေတြ လံုးေပးထားပါ
  • မုန္႕သားႏွပ္ထားျပီးတာနဲ႕ မုန္႕သားကို ကြမ္းသီးေလာက္ရေအာင္ယူျပီး လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ႏွင့္ ပြတ္ျပီး လံုးေပးပါ
  • အလံုးေလးျဖစ္သြားတာနဲ႕ လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး အလယ္ကို အခ်ဳိင့္ေလးျဖစ္ေအာင္ လက္မႏွင့္ဖိလိုက္ပါ
  • ခ်ဳိင့္သြားေသာေနရာသို႕ အုန္းယိုတခု ထဲ့လိုက္ပါ
  • အုန္းယိုေပၚသို႕ မုန္႕သားျပန္အုပ္ျပီး လံုးေပးပါ
  • အုန္းယို မေပၚေအာင္ မုန္႕သားကို သတိထားျပီးအုပ္ေပးပါ
  • အုန္းယိုေပၚပါက မုန္႕သားကို ေရပူထဲ ထည့္ျပီးျပဳပ္ခ်ိန္မွာ အုန္းယိုမ်ား အျပင္သို႕ ေပါက္ထြက္တတ္ပါတယ္
မုန္႕လံုးႀကီးျပဳပ္ရန္
  1. မုန္႕သားအားလံုး အစာထည့္ျပီး လံုးျပီးပါက ေဇာက္နက္ေသာအိုးထဲ ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
  2. ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက လံုးထားေသာ မုန္႕လံုးမ်ားကို တလံုးခ်င္း ထည့္ေပးပါ
  3. မုန္႕သားက်က္ျပီး ေ႐ေပၚေပၚလာပါက မုန္႕အတြင္းသားမ်ား က်က္ေစရန္ ႏွစ္မိေလာက္ ထားျပီးမွ ဆယ္ပါ
  4. ဆယ္ထားေသာ မုန္႕လံုးမ်ားကို ေရေအးဇလံုထဲထည့္ျပီး ေအးေတာ့မွ ဆယ္ကာ ေရစစ္ထားပါ
  5. ေရစစ္ထားေသာ မုန္႕လံုးမ်ားအား အုန္းဆီဆမ္းကာ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment