Sunday, 6 March 2016

အုန္းႏို႕နံ႕သင္းတဲ့ မုန္႕လက္ေကာက္



အုန္းႏို႕အရာသာ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ မုန္႕လက္ေကာက္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

မုန္႕လက္ေကာက္က ေၾကာ္တတ္ျပီး ေၾကာ္နည္းေလးသိရင္ စားလို႕အရမ္းေကာင္းသလို ေၾကာ္လို႕လဲ လြယ္ပါတယ္ မုန္႕စပ္နည္းနဲ႕ေၾကာ္နည္းမကြ်မ္းက်င္ရင္ေတာ့ ေၾကာ္တဲ့အခါ အႏၲရာယ္ နည္းနည္းမ်ားပါတယ္။

မေၾကာ္ခင္ မုန္႕သားစပ္ျပီး အနည္းဆံု ၂နာရီ၃နာရီေလာက္ မုန္႕သားေသေအာင္ ထားေပးရပါတယ္ မုန္႕သားမေသရင္ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ မုန္႕သားက ဆီေပါက္ျပီး ဆီေရာ မုန္႕သားေတြပါ ေတာ္ေတာ္ ခပ္ေေ၀းထိ လြင့္စင္ျပီး ေပါက္တတ္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္မို႕ ဆီပူမထိရေလေအာင္ မုန္႕သားေသေအာင္ထားျပီးမွ ေၾကာ္တာအေကာင္းဆံုးပါ မုန္႕သားေသသြားရင္ေတာ့ ေၾကာ္ေနစဥ္ ဆီပူေပါက္ျပီးမွန္မွာ မေၾကာက္ရေတာ့ ဘူးေပါ့ေနာ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕. - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
  • အုန္းႏို႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ ဗူး သာသာ ready made ဗူးကို သံုးလဲရပါတယ္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုး
  • ထန္းလွ်က္ခဲ - 200g
ျပင္ဆင္နည္းေလး ေျပာပါမယ္
  • ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကို ေရထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ဗူးသာသာႏွင့္ နည္းနည္းခ်င္းထဲ့ကာ နယ္ေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕အေပၚမူတည္ျပီး အုန္းနို႕ကို နည္းနည္းခ်င္းထဲ့ျပီး နယ္ေပးပါ
  • မုန္႕သားေပ်ာ့ျပီး ေစးလာျပီဆိုရင္ မုန္႕သားအရမ္းမေပ်ာ့ေစရန္ အုန္းနို႕အကုန္မထဲ့ဘဲ ခ်န္ထားလိုက္ပါ
  • မုန္႕သားေပ်ာ့လာပါက အ၀တ္စသန္႕သန္႕ကို ေရစြတ္ျပီး ေရညွစ္ကာ မုန္႕သားအေပၚ အုပ္ထားေပးပါ
  • မုန္႕သားေသျပီး ေၾကာ္လို႕ေကာင္းေစရန္ မုန္႕သားကို အနည္းဆံုး ၂နာရီေက်ာ္ ၃နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • မုန္႕သားႏွပ္ျပီးတာနဲ႕ လက္တဖ်စ္စာသာသာ  အေနေတာ္မုန္႕သားကိုယူကာ လက္ဖ၀ါး ႏွစ္ဖက္နဲ႕ ပြတ္ျပီး မုန္႕သား႐ွည္႐ွည္ေလးရတာနဲ႕ ထိပ္စ၂ဖက္ကို အ၀ိုင္းေလးလုပ္ကာ ဖိျပီးဆက္လိုက္ပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္သို႕ ေလ်ွာ့လိုက္ပါ
  • မီးျပင္းလြန္းရင္ အတြင္းသားေတြမက်က္ဘဲ အျပင္သားလဲ ကြ်မ္းလြယ္ပါတယ္
  • မီးအေနေတာ္နဲ႕ေၾကာ္ေနစဥ္ တဖက္က်က္ရင္ တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ၂ဖက္လံုး မုန္႕သားအေရာင္ ေျပာင္းသြားျပီး ကြ်တ္လာပါက ဆယ္ျပီး Paper Towels ေပၚတင္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
ထန္းလ်ွက္ရည္က်ဳိပါမယ္
  • ထန္းလ်ွက္ခဲ - 200g
  • ေရ. - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
  • မီးအေနေတာ္နဲ႕ ေရႏွင့္ ထန္းလွ်က္ခဲကို ေက်ေအာင္က်ဳိေပးပါ
  • ထန္းလ်ွက္ခဲမ်ားေက်သြားပါက အရည္ကို ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ
  • ေမႊေနစဥ္ ထန္းလ်ွက္ရည္ ႂကြက္မီွးတန္း အေနအထား ရမရသိေစရန္ ထန္းလ်ွက္ရည္ကို သစ္သားေယာင္းမႏွင့္ ဆယ္ျပီး အိုးထဲမွာဘဲ ျပန္ေလာင္းခ်ၾကည့္ပါ
  • ႂကြက္မွီးတန္း အေနအထားေလာက္ရရင္ အေအးခံျပီး မုန္႕လက္ေကာက္ႏွင့္ စားလို႕ရပါျပီ။

3 comments:

  1. အုန္းႏူိ႔နဲ႔မစားဖူးေသးဘူးမမေရ အရင္ကေၾကာ္စားျဖစ္တာရုိးရုိးပါပဲ ဆီေပါက္လုိ႔ေၾကာက္ျပီးမေၾကာ္ျဖစ္ေတာ႔ဘူး စားလုိ႔ေတာ႔ေကာင္းတယ္ ဆီပူေတြထိေတာ႔လက္မွာ အရာေတြေတာင္က်န္ေနတယ္..
    အဲတာ ဆီမေပါက္ေအာင္ဘယ္လုိေၾကာ္ရမလဲဟင္......ေက်းဇူးပါမမမာေရ

    ReplyDelete
  2. ဆီမေပါက္ေအာင္ အေကာင္းဆံုးကေတာ့ ညထဲက မုန္႕သားနယ္ျပီး ဗူးထဲထည့္ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားျပီး မနက္က်မွ ေၾကာ္ရင္ လံုး၀မေပါက္ေတာ့ဘူး ညီမေလးေရ

    ReplyDelete
  3. ေက်းဇူးတင္လုိက္တာ မမေရ

    ReplyDelete