Thursday, 17 March 2016

ေမႊးျပီး ခ်ဳိလြန္းတဲ့ ဆိတ္သား အစိုေၾကာ္









ဆိတ္သားကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ခ်င္းတို႕နဲ႕ အစိုေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ေပါင္မုန္႕ ထမင္းနဲ႕စားလို႕အရမ္းေကာင္းသလို မာမာကေတာ့ အသီးအ႐ြက္ အစိမ္းေတြနဲ႕ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းေလး လိပ္ျပီး စားပါတယ္ ဒီတခါေတာ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလး အ႐င္ဆံုး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆိတ္သား - 500g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အ႐ွည္လိုက္ ပံုပါအတိုင္း လက္တလံုးခန္႕ အထူလွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္းလိုက္ အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အလံုးလိုက္ အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ၂မႊာကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • က်န္သံုးမႊာကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴထဲ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ ဆား အရသာမွဳန္႕ တို႕ႏွင့္ေရာေမႊကာ ဆိတ္သားကိုပါ ေရာနယ္ေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ အရသာနယ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ေၾကာ္ေနေသာ ဆိတ္သားမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား မခမ္းတခမ္း အေနအထားရေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေရနည္းနည္း က်န္ေနခ်ိန္မွာ ဆိတ္သားကို ေဘးကိုတြန္းထားျပီး က်န္ေနေသာ အရည္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းသြားပါက ဆိတ္သားႏွင့္ေရာေမႊျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ေၾကာ္ျပီး စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ
  • ဆိတ္သားအစိုေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment