Thursday 17 March 2016

ဆိတ်သား အစိုကြော်









ဆိတ္သားကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴ   ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕နဲ႕ အစိုေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ေပါင္မုန္႕ ထမင္းတို႔နဲ႕စားလို႕အရမ္းေကာင္းသလို မာမာကေတာ့ အသီးအ႐ြက္ အစိမ္းေတြနဲ႕ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းေလး လိပ္ျပီး စားပါတယ္ ဒီတစ္ခါေတာ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကိုဘဲ အ႐င္ဆံုး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆိတ္သား - 500 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အ႐ွည္လိုက္ ပံုပါအတိုင္း လက္တစ္လံုးခန္႕ အထူလွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္းလိုက္ အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အလံုးလိုက္ အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ႏွစ္မႊာကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • က်န္ၾကက္သြန္ျဖဴ  သံုးမႊာကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ ဆား အရသာမွဳန္႕ တို႕ႏွင့္ေရာေမႊကာ ဆိတ္သားကိုပါ ေရာနယ္ေပးထားပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ အရသာ နယ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ေၾကာ္ေနေသာ ဆိတ္သားမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား မခမ္းတစ္ခမ္း အေနအထားရေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေရနည္းနည္း က်န္ေနခ်ိန္မွာ ဆိတ္သားကို ေဘးမွာခနတြန္းထားျပီး က်န္ေနေသာ အရည္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းသြားပါက ဆိတ္သားႏွင့္ေရာေမႊျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးျပီး စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment