Tuesday, 8 March 2016

ခရမ္းႂကြတ္သီး အစပ္ႏွပ္





ခရမ္းႂကြတ္သီးေလးေတြ တို႕စားမယ္ဆိုျပီး ၀ယ္လာခဲ့ေပမဲ့ အိမ္ေရာက္ေတာ့ စိတ္ေျပာင္းသြားျပီး ခပ္စပ္စပ္ေလး ႏွပ္လိုက္ပါတယ္ ထမင္းပူပူနဲ႕ နယ္ဖတ္ျပီး စားရတာ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ ခရမ္းႂကြတ္သီးႏွပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခရမ္းႂကြတ္သီး - ၁၂ လံုး
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီဥႀကီးႀကီး - တဥ
  • ေရစိမ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး - တလံုးစာ
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အျပစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အညွာနားထိ ျပတ္ေအာင္မလွီးဘဲ ေလးစိတ္လွီးေပးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းတို႕ကို ေရာနယ္ေပးထားပါ
  • ခရမ္းသီးကို လွီးထားေသာ ေနရာၾကားကို အသာေလးဟျပီး သမေအာင္နယ္ထားေသာ အစာမ်ားထည့္ေပးပါ
  • ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ခ်က္ေနစဥ္ အစာမ်ားအျပင္ကို ျပန္မထြက္ေစရန္ လွီးထားေသာ ေနရာမ်ားကို အေပၚဖက္မွာထားျပီး ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲထဲမွာ စီျပီးထည့္ေပးပါ
  • စပ္ထားေသာ အစာမ်ားပိုေနပါက အိုးထဲထည့္ျပီး ခ်က္ေပးႏိူင္ပါတယ္
  • အိုးထဲမွာ ခရမ္းသီးအစာသြတ္မ်ား ဆီႏွင့္ ေရမျမဳပ္ တျမဳပ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးပါ
  • ေရ မခမ္းခင္ ပဲငံျပာရည္ထည့္ျပီး အိုးကို အသာလွဳပ္ေပးျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလးရေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ခရမ္းသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အိအိေမႊးေမႊး ခရမ္းႂကြတ္သီးႏွပ္ စပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment