Friday, 18 March 2016

ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္



ဒီတခါေတာ့ ေမႊးျပီးစပ္တဲ့ ၾကက္သားကုန္းေဘာင္ႀကီး ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အျပားလိုက္ အ႐ွည္အေနအထားရေအာင္ တံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 250g
  • ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ မံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးစာ
  • အကြင္းလိုက္ လက္တလံုးနီးပါး အထူရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  • ခပ္႐ွည္႐ွည္ အေနအထားရေအာင္ လွီးထားေသာခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္ခန္႕
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - စားႏိူင္သေလာက္


ျပင္ဆင္ပံု

  1. လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ ဆားတို႕ႏွင့္နယ္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း င႐ုတ္သီးေတာင့္ မံုလာဥနီတို႕ကို ပံုပါအတိုင္း ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ဆင္ပံု


  • ပထမဆံုး ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေတာင့္ေတြကို ေမႊးသြားေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားေပးပါ ထိုဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားကို အသားမာျပီး တင္းလာတဲ့အထိ ၅မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ေၾကာ္ျပီးသြားတာနဲ႕ မံုလာဥနီကို အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းတို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕မံုလာဥနီႏွင့္ င႐ုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကိုထဲ့ တမိနစ္ေလာက္ထဲ့ေၾကာ္ပါ

  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းမသြားေအာင္ ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး မီးပိတ္ကာ အရသာျမည္းျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ့ေပးပါ
  • အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment