Tuesday, 15 March 2016

ပုဇြန္ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး



ဒီတခါေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္နဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးေၾကာ္ျပီး ထမင္းေၾကာ္ တမ်ဳိးထဲနဲ႕ဟင္းလြတ္ ထမင္းေၾကာ္ တမ်ဳိးထဲနဲ႕ အဆင္ေျပ စားေကာင္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ခ်က္ျပီး အေအးခံထားေသာ ထမင္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးစာ
  • အခြံခြာျပီး ေၾကာမွ အမည္းေၾကာင္းထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ၅ေကာင္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးထားေသာ ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ၄ဖူး
  • အခ်ပ္လိုက္ လွီးထားေသာၾကယ္သီးမွဳိ- ၅ပြင့္
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
ေၾကာ္ရန္အတြက္
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ကိုထည့္ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ထဲ႔ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္က်က္သြားပါက. အေအးခံထားေသာ ထမင္း ငံျပာရည္အၾကည္ အရသာမွဳန္႕ထဲ႔ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ထမင္းေၾကာ္ကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားျပီး ၾကက္ဥက်က္သြားပါက ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးကာ တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးပါက ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment