Friday, 4 March 2016

ျပည္ႀကီးငါး ဆီျပန္ဟင္း


ျပည္ႀကီးငါး ခ်က္နည္းေလးသိခ်င္လို႔ ေမးလာတဲ႔သူမ်ားအတြက္ ခ်က္လို႕လြယ္လြန္းတဲ့ ျပည္ႀကီးငါး ခ်က္္ည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ျပည္ၾကီးငါးတို႔ရဲ႕ သဘာဝ ေရငံငါးမို႕လို႕ နဲနဲေလး အနံ႔ရွိပါတယ္ သူ႔ကိုအနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ အရင္ဆံုး သံပုရာရည္နဲ႔ နယ္ျပီးေဆးျပီးမွ အရသာမ်ားနယ္ကာ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားျပီးမွ ခ်က္ဖို႕ျပင္ပါတယ္ ခ်က္ခ်ိန္မၾကာဘဲ ခနဘဲခ်က္ရပါတယ္။



ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • သန္႔စင္ျပီး ထက္ျခမ္းခြဲကာ အထဲမွ မလိုတာေတြ ဖယ္ထားေသာျပည္ၾကီးငါး အေကာင္ေသး - 300g 
  • မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႔
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ခန္႕
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း 
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္
ျပည္ႀကီးငါး အရသာနယ္ရန္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဆီကိုအရင္ဆံုး အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္ထဲ႔ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကိုထဲ႔ျပီး ေမႊးလာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ ျပည္ၾကီးငါးကိုထဲ႔ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဟင္းခ်က္ခ်ိန္ မၾကာေစဘဲ ျပည္ႀကီးငါးကိုထဲ႔ျပီး ငါးမွထြက္လာေသာေရခမ္းတဲ႔ထိတည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းကာနီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ဆီျပန္တာနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးဆီျပန္ ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment