Thursday, 31 March 2016

ၾကက္သားအမြ အစပ္ေၾကာ္












ထမင္း ေပါင္မုန္႕တို႕နဲ႕ အဆင္ေျပစြာ စားသံုးႏိူင္မဲ့ ၾကက္သားအမြ အစပ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ေၾကာ္ရတာ နည္းနည္းေလး လက္၀င္ေပမဲ့ စားရတာေတာ့ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ၾကက္သားျပဳပ္ရာမွာလည္း ၾကက္သားအႏုအရင့္ေပၚ္ မူတည္ျပီး ေရကို ခ်င့္ခ်ိန္ျပီးထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးရပါတယ္ ေရမ်ားလြန္းရင္လည္း ၾကက္သားက ေရမခမ္းခင္ အရမ္းႏူးျပီး ေက်သြားတတ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္႐င္ပံုသား - တကီလို
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀မႊာ
  • င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ေရ - 700ml
  • ဆီ - ကီလို၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ရင္ပံုသားမ်ားကို ေရေဆးျပီး  ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးထားပါ
  • အိုးအသားထူျပီး ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ပါ
  • ေရကို ၾကက္သားအိုးထဲ ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ မိနစ္၅၀ခန္႕ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ေနတုန္း ေရမခမ္းခင္ ၾကက္သားကို ဇြန္းႀကီးႀကီးျဖင့္ ဖိေခ်ေပးပါ
  • ဖိေခ်ႏိူင္ေလ ၾကက္သားက မြေလမို႕ နာနာဖိေခ်ေပးပါ
  • ၾကက္သားမ်ားေက်ျပီး မြလာတာနဲ႕ ဆီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ကာ မိနစ္၂၀ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ေအာက္ေျခမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ဆီအျမဳွပ္တက္လာျပီး ၾကက္သားအနည္းငယ္ ႂကြတ္လာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအၾကမ္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ဆီစစ္ဇကာထဲ ဆယ္ထည့္ေပးျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ဆီစစ္တာနဲ႕ စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ေသာ ၾကက္သားအမြ အစပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ

No comments:

Post a Comment