Wednesday, 16 March 2016

အုန္းဆီခ်က္ အုန္းထမင္း ေမႊးေမႊးေလး




ဒီတခါခ်က္တဲ့ အုန္းထမင္းခ်က္နည္းေလးက ပိုေမႊးျပီး စားရတာလဲ အရသာ ပိုေကာင္းပါတယ္ အုန္းႏို႕ကို ဆီခ်က္ျပီးမွ ထည့္ခ်က္တာမို႕လို႕ အုန္းႏို႕ဖတ္ ပိုျပီးေမႊးျပီး စားမိန္ဖြယ္ရာ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊး အုန္းထမင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဘာစမာတီဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးေသးေသး ၅လံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အုန္းဆီခ်က္ျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၇ဗူးခြဲ
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
အုန္းဆီခ်က္ရန္
  • ရယ္ဒီမိတ္ အုန္းႏို႕ဗူး 200g ကို ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႕ထည့္ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ခ်က္ေပးပါ
  • အုန္းဆီခ်က္ေနစဥ္ မၾကာမၾကာေမႊေပးျပီး အုန္းႏို႕ရည္မ်ား ခဲျပီးဥလာပါက အုန္းႏို႕ဆီခ်က္ ရပါျပီ
ခ်က္နည္းေလးေျပာပါမယ္
  • ႐ိုး႐ိုးထမင္းခ်က္သလိုဘဲ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို ဆန္ေဆးျပီး ထဲ့ခ်က္ပါ
  • ဆား အုန္းဆီခ်က္ ၾကက္သြန္နီ  သၾကား ေရတို႕ထဲ့ျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
  • အေပ်ာ့ဆန္ဆိုရင္ေတာ့ ေရကို ပံုမွန္ေရထည့္သေလာက္ဘဲ ထဲ့ေပးပါ
  • ႐ိုး႐ိုးထမင္းခ်က္သလို ခ်က္တာမို႕ ခလုတ္တက္ရင္ အုန္းထမင္းက်က္ပါျပီ
  • ၾကက္သားဟင္း သိုးသားဟင္း ဆိတ္သားဟင္း အမဲသားဟင္း ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အသားဟင္းမ်ားနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါတယ္။
အုန္းနို႕ကို ရယ္ဒီမိတ္လာေသာ ဗူးမ်ားကိုသံုးနိုင္သလို အုန္းသီးအေနေတာ္ တျခမ္းကို ျခစ္ျပီး အရည္ညွစ္ယူလို႕လဲရပါတယ္။


No comments:

Post a Comment