Wednesday 16 March 2016

အုန်းဆီချက် အုန်းထမင်း




ဒီေန႔ေတာ႔ အုန္းထမင္းနဲ႔ အမဲသား ခ်က္ပါတယ္ ဒီတစ္ခါခ်က္တဲ့ အုန္းထမင္း ခ်က္နည္းေလးက ပိုေမႊးျပီး စားရတာလဲ အရသာ ပိုေကာင္းပါတယ္ အုန္းႏို႕ကို အုန္းဆီခ်က္ျပီးမွ ထည့္ခ်က္တာမို႕လို႕ အုန္းႏို႕ဖတ္က ထမင္းကို ပိုျပီးေမႊးေစပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ စားျမိန္ဖြယ္ရာ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ စာလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ အုန္းထမင္းခ်က္နည္း မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘာစမာတီဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
  2. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေျခာက္ဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
  3. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးေသးေသး ငါးလံုး
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  5. အုန္းဆီခ်က္ျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  6. သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

အုန္းဆီခ်က္ရန္
  • ရယ္ဒီမိတ္ အုန္းႏို႕ဗူး 200 g ကို ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္းခန္႕ထည့္ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ခ်က္ေပးပါ
  • အုန္းဆီခ်က္ေနစဥ္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး အုန္းႏို႕ရည္မ်ား ခဲျပီးဥလာပါက အုန္းႏို႕ဆီခ်က္ ရပါျပီ။
ျပင္ဆင္ပံု
  • ႐ိုး႐ိုးထမင္း ခ်က္သလိုဘဲ ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ထည္႔ေပးပါ
  • ဆန္အိုးထဲမွာ ဆား အုန္းဆီခ်က္ ၾကက္သြန္နီ  သၾကားႏွင္႔  ေရတို႕ထဲ့ျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
  • ႐ိုး႐ိုးထမင္း ခ်က္သလို ခ်က္တာမို႕ ခလုတ္တက္ရင္ အုန္းထမင္း က်က္ပါျပီ
  • ၾကက္သားဟင္း သိုးသားဟင္း ဆိတ္သားဟင္း အမဲသားဟင္း ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အသားဟင္းမ်ားနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါတယ္။
အုန္းနို႕ကို ရယ္ဒီမိတ္လာေသာ ဗူးမ်ားကိုသံုးနိုင္သလို အုန္းသီးအေနေတာ္ တစ္ျခမ္းကို ျခစ္ျပီး အရည္ညွစ္ယူလို႕လဲရပါတယ္။

No comments:

Post a Comment