Friday, 4 March 2016

သေဘၤာသီးျခစ္ အ႐ိုင္းသုပ္စပ္စပ္ေလး






အိမ္က သေဘၤာပင္မွာ အသီးေတြသီး အလံုးေတြမ်ားေနတာနဲ႕ ေသးတာေတြခူးျပီး အပ်င္းေျပေလး လူစံုတုန္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ သေဘၤာသီး အ႐ိုင္းသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ၾကတယ္ ႐ွဴး႐ွဴး႐ွဲ႐ွဲနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တလံုး
  • ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၃ေကာင္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္ခန္႕ အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး ႐ွည္႐ွည္ေသးေသးေလးေတြရေအာင္ သေဘၤာျခစ္ျဖင့္ ျခစ္ထားပါ
  • ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ေဆးျပီး ေရနာ႐ီ၀က္ေလာက္ကာ ေရစစ္ထားပါ
  • ပုဇြန္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေလွာ္ကာ အခြံခြာ၍ ေၾကာဘက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ပုဇြန္ေလွာ္ကို မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ ေရာေထာင္းပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ သေဘာၤသီး ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေထာင္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း အခ်ဳိမွဳန္႕ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္တို႕ႏွင့္ သံပုရာရည္ကာ နယ္ေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ စပ္စပ္ေမႊးေမႊး သေဘၤာသီး အ႐ိုင္းသုပ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment