Tuesday, 1 March 2016

သတ္သတ္လြတ္ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ


ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲလို႕ ေျပာလိုက္ရင္ ၾကက္သား ၀က္သား ဘဲသားေတြနဲ႕ ျပင္ဆင္ထားတာကိုဘဲ ေျပးျမင္မိၾကမွာပါ မာမာကေတာ့ သမီးငယ္ေလး စားေကာင္းေအာင္ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း မ်ားမ်ားေလးနဲ႕ ျပင္ဆင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

သူေလးက စားေကာင္းတယ္လို႕ေျပာတိုင္း အေမာေတြ ေျပခဲ့ရပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြကတြက္ အဆင္ေျပရေအာင္ မာမာလုပ္တဲ့ သတ္သတ္လြတ္ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေခါက္ဆြဲအေျခာက္ထုတ္ - 200g
  • ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးသာသာ
  • ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္ သံုးဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆား - လိုအပ္သေလာက္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  • ေျမပဲ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တဗူး
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
  • ဆီ - လိုအပ္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးဆူဆူမွာ ႏူးေအာင္ျပဳပ္ေပးျပီး ေခါက္ဆြဲ ႏူးလာပါက ျပဳပ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲေရေႏြးကို ဇကာထဲသြန္ခ်ျပီး ေရေလးထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေျမပဲကိုေလွာ္ျပီး အခြံခြ်တ္ကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ျပီးသားကို မညက္တညက္ ေခ်ထားပါ (လဖက္ထဲထည့္တဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴဆိုရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္ )
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက မီးကိုေလ်ွာ့လိုက္ျပီး ႏွမ္းကိုထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ ထည့္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ မီးဖိုေပၚက ခ်ျပီး အေအးခံေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကုိ ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးလွီးထားပါ
  • ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ
တပြဲစာျပင္ပါမယ္
  • ျပဳပ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို တပြဲစာယူျပီး ဇကာထဲထည့္ကာ ေရေႏြးထဲ ခနေလးစိမ္၍  ျပန္ဆည္ကာ ေရစစ္ျပီး ျပင္မည့္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ေပးပါ
  • အခ်ဳိမွုဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ေျမပဲမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ဆီခ်က္ ထမ္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ဖတ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ထည္႕ကာ စားပြဲျပင္ေပးျပီး  ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ ႏွင့္တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment