Monday 29 February 2016

သင်္ဘောသီး ချဉ်ရည်ဟင်း






အိမ္က သေဘၤာပင္ေလး သီးေနတာ အသီးေတြ ႁပြတ္ေနေတာ့ အလံုးေသးေတြခူးျပီး သုပ္စားလိုက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္လိုက္ ေထာင္းစားလိုက္နဲ႕ ဇိမ္က်လိုက္တဲ့ ျဖစ္ျခင္းေပါ့႐ွင္ စိုက္လိုက္ ခူးလိုက္ အိမ္ေနာက္ေဖးက မာမာ့ေဈးဆိုင္ေလးက လိုတရေလးပါ။

ဒီေန႕ေတာ့ျခံထဲက ႐ုန္းပေတသီး သေဘၤာသီးေလးေတြနဲ႕ခ်က္ျပီး အင္မတန္စားလို႕ေကာင္းျပီး ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစမဲ့ သေဘၤာသီးစိမ္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  2. ႐ုန္းပေတသီး - ၈ေတာင့္
  3. ပုဇြန္ထုတ္ - ၅ေကာင္
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  6. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  9. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီဆံလံုးေလာက္
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. သေဘၤာသီးကို အညွာဖက္မွ လွီးခ်ျပီး ထြက္လာေသာ အေစးမ်ား စင္သြားေအာင္ ေရနိုင္နိုင္ေဆးခ်ပါ
  2. ေရေဆးျပီး အေစးကုန္ခ်ိန္က်မွ အခြံခြာကာ ေနာက္တစ္ခါ ေရေဆးျပီးမွ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
  3. ႐ံုးပေတသီးကို ေရေဆးျပီးမွ အညွာျဖတ္ကာ အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
  5. မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ခါေဆးျပီး ေရ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးသာသာႏွင့္ စိမ္ထားပါ
  6. ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ကာ ေခါင္းအခြံ ခြာေပးထားပါ
  7. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ သေဘၤာသီးကို ဆား ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးေထာင္း ဆီ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ေရာျပီး နယ္ေပးပါ
  8. အရသာ နယ္ထားေသာ အိုးထဲသို႕ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  9. ေရဆူလာျပီး အသီးမ်ား အိလာပါက ပုဇြန္ထုတ္ကို ထည့္ေမႊကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ထားပါ
  10. ျပီးမွ ေရတ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲစာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
  11. ေရဆူလာတာနဲ႕ အဖတ္မ်ားဖယ္ကာ မက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေရဆူေစ၍ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  12.  ႐ုန္းပေတသီးထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ဆူျပီးတာနဲ႕ သေဘၤာသီးစိမ္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို စားရန္ျပင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment