Saturday 27 February 2016

သတ်သတ်လွတ် ထမင်းနယ်




တစ္ခါတစ္ရံ ေန႕လည္ေန႕ခင္း အစာေျပ ဘာေလးစားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္တိုင္း ခပ္စိမ့္စိမ့္ အစာေလးေတြကိုဘဲ စားခ်င္ခဲ့မိတယ္။

ဒါေၾကာင့္မို႔လို႔ ဒီတခါေတာ့ အာလူးနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ျပဳပ္ျပီး အာလူးထမင္းနယ္ေလး လုပ္စားျဖစ္သြားခဲ့ပါတယ္ ထမင္းနယ္ေလး လုပ္စားလိုက္တာ အင္မတန္မွ ခံတြင္းလိုက္တဲ့ ထမင္းနယ္တစ္ပြဲ ျဖစ္ခဲ့တာမို႕ အာလူးထမင္း နယ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Jasmine Rice - ေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  2. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
  3. အာလူး - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  4. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  5. င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၁၀ေတာင့္ခန္႕
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာၾကီးၾကီး ဆယ္႔ငါးမႊာ (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာေသးေသး ၁၅မႊာ (ထမင္းနယ္ႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီးစားရန္)
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  9. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
  11. နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  12. ၾကက္သြန္မိတ္ သို႕မဟုတ္ ဂ် ဳး ျမွစ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  13. ေျမပဲေၾကာ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  14. ပဲပုတ္ခ်ပ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ေရႏွင္႔အတူထည္႔ျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
  • ခလုတ္တက္ျပီး ထမင္းက်က္တာနဲ႔ ခပ္ေႏြးေႏြး အေနအထား ရေအာင္ အေႏြးခလုတ္ကို ႏွိပ္ထားေပးပါ
  • လိုအပ္ေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • အိုးထဲမွာ အာလူးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ထားကာ အခြြံခြာျပီး ေက်ေနေအာင္ ေခ်ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အိုးထဲမွာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ အခြံမ်ား ကြဲလာတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးကာ အခြံမ်ားခြာျပီး အေစ႔မ်ား ထုတ္ထားပါ
  • ပဲပုတ္မ်ားကို ေမႊးသြားေအာင္ မီးကင္ေပးပါ
  • ေျမပဲကို ႂကြတ္ေနေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ အပင္မ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္မ်ားကို ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • အမႊာေသးေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • အမႊာၾကီးေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ဆယ္ျပီး အေအးခံထားပါ

အာလူးထမင္းနယ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲမွာ ထမင္း အာလူး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆားႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ထည္႔ကာ ေစးပိုင္လာေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အားလံုးကို ေရာနယ္ျပီးပါက ကိုယ္ႏွစ္သက္သလို ထမင္းကို ပံုေဖၚကာ ထမင္းအေပၚမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကို ျဖဴးေပးပါ
  • ေျမပဲေၾကာ္ ပဲပုတ္ကင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္မိတ္ င႐ုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္တို႕ႏွင့္တြဲကာ အဆင္ေျပသလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment