Monday, 29 February 2016

ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းႏွပ္ ၾကက္သားေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး





ဒီတခါေတာ့ သေဘၤာသီး ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႕ လိုက္ဖက္မဲ့ ၾကက္သားေၾကာ္ေလး ပို႕ခဲ့ပါျပီ ဒီေၾကာ္နည္းေလးအတိုင္း  ေၾကာ္မိတိုင္း ပုရစ္ေၾကာ္ အရသာကို တမ္းတမိတာေတာ့ အမွန္ပါ ပုရစ္ေၾကာ္နဲ႕ အရသာဆင္တဲ့ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ ၾကက္သားေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

  • အရည္ခြံပါေသာ ၾကက္ေပါင္ရင္းသား - ၂စံု
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ျပား ေထာင္းထားပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၅မႊာ ေထာင္းထားပါ
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္သုပ္ကာ ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ႏွင့္ခ်င္းေထာင္း တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ                  
  • ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာက မီးကို အနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီး မွ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အေပၚယံ အသားနည္းနည္းမာလာမွ တဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ၾကက္သြန္ႏွင့္ ခ်င္းဖတ္မ်ား ေဘးကိုထြက္လာလ်ွင္ အေပါက္ပါေသာ ဇြန္းျဖင့္ ဆယ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
  • တဖက္က ေ႐ႊ၀ါေ႐ာင္သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • က်န္တဲ့တဖက္လဲ ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ 
  • အားလံုးက်က္သြားပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားေသာ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးမ်ား ျဖဴးျပီး စားသံုးရန္ျပင္ေပးပါ
  • အရည္ခြံ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးနဲ႕ ၾကက္ေၾကာ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment