Monday 29 February 2016

ကြက်သားကြော်





ဒီတစ္ခါေတာ့ သေဘၤာသီး ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႕ လိုက္ဖက္မဲ့ ၾကက္သားေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ၾကက္သားကို ဒီေၾကာ္နည္းေလးအတိုင္း  ေၾကာ္မိတိုင္း ပုရစ္ေၾကာ္ အရသာကို တမ္းတမိတာေတာ့ အမွန္ပါ။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ပုရစ္ေၾကာ္နဲ႕ အရသာနဲ႔ ဆင္လြန္းတဲ့ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ ၾကက္သားေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

  1. အရည္ခြံပါေသာ ၾကက္ေပါင္ရင္းသား - ႏွစ္စံု
  2. ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ႏွစ္ျပား
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၅မႊာ
  6. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ၾကက္သားကို အေနေတာ္ ခုတ္ထားျပီး ေရေဆးကာ ေရေျခာက္ေအာင္ သုပ္ထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာၾကက္သား ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ႏွင့္ခ်င္းေထာင္း တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ                  
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ 
  • ဆီပူလာက မီးကို အနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီး မွ ၾကက္သားကို တစ္တံုးခ်င္း အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အေပၚယံ အသားနည္းနည္း မာလာမွ တစ္ဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ၾကက္သြန္ႏွင့္ ခ်င္းဖတ္မ်ား ေဘးကိုထြက္လာလ်ွင္ အေပါက္ပါေသာ ဇြန္းျဖင့္ ဆယ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
  • တစ္ဖက္က ေ႐ႊ၀ါေ႐ာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • က်န္တဲ့တစ္ဖက္လဲ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ 
  • အားလံုးေၾကာ္ျပီးသြားပါက ၾကက္သားေၾကာ္ရဲ႔ အေပၚမွာ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားေသာ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးမ်ား ျဖဴးျပီး စားသံုးရန္ျပင္ေပးပါ
  • အရည္ခြံ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးနဲ႕ ၾကက္ေၾကာ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment