Friday, 19 February 2016

ပုဇြန္ ဖက္ထုတ္ေၾကာ္


ေန႕လည္ေန႕ခင္း အဆာေျပ စားခ်င္တဲ့အခါ ဘာေလးလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္တိုင္း အေျဖက ခ်က္ခ်င္း ထြက္မလာတတ္ေလေတာ့ သမီးကို အေဖာ္လုပ္ျပီး သြားေမးလိုက္တိုင္း သူေျပာတာေလးေတြဘဲ လုပ္စားျဖစ္သြားခဲ့တယ္။

ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္၀မ္တုန္အလွည့္ေပါ့ သိပ္ျပီးလြယ္တဲ့ ေၾကာ္နည္းပါဘဲ မာမာေၾကာ္တဲ့ နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ထုတ္ - 250g
  • ၀မ္တုန္အ႐ြက္ထုတ္ - ၁၅႐ြက္ခန္႕
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ႏွမ္းဆီ  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ -  ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ကိုေရေဆးျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္အျမွီးျဖဳတ္ ေၾကာဘက္မွခြဲကာ အမဲေၾကာင္း ဖယ္ထားပါ
  2. ဆား နႏြင္း အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္း ႏွမ္းဆီတို႕ႏွင့္ေရာျပီး အရသာနယ္ထားပါ
  3. ၀မ္တုန္႐ြက္ တ႐ြက္ကို ပုဇြန္တေကာင္စီထည့္ျပီး အနားႏွစ္ဖက္ကို ေရစႊတ္ျပီးကပ္ေပးပါ
  4. အားလံုးျပီးပါက ဆီကို ဒယ္အိုးတလံုးထဲ ထည့္ျပီးအပူေပးပါ
  5. ဆီပူလာပါက မီး႐ွိန္ကို အေနေတာ္ ေလ်ႇာ့ျပီမွ ၀မ္တုန္ထုတ္ေလးမ်ားကို တထုက္ျခင္း ထည့္ေၾကာ္ပါ
  6. ေၾကာ္ခ်ိန္မၾကာေစဘဲ ၀မ္တုန္႐ြက္ က်က္တာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  7. ဆီစစ္တာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိဳင္ပါျပီ








1 comment:

  1. ပုံလွလွေလးနဲ႔မုိ႔ ပန္းဂံလုိက္မသြားပါတယ္

    ReplyDelete