Saturday, 20 February 2016

ၾကက္သား ဖက္ထုတ္ဟင္းခ်ဳိ


ဒီေန႔ ျပဳပ္ေသာက္ၾကတဲ႔ ဖက္ထုတ္ဟင္းခ်ဳိေလးပါ လုပ္ရတာ နဲနဲေလး လက္ဝင္ေပမဲ႔ ေသာက္ရတာေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။

ရာသီဥတုကလဲ ပူလိုက္ေအးလိုက္နဲ႔မို႔ ဒီေ႔နမိုးအံု႔အံု႔ေလးမွာ ဟင္းရည္ပူပူေလး ခ်က္ေသာက္ၾကမယ္လို႕ ေျပာလိုက္တာ ဖက္ထုတ္ဟင္းခ်ဳိ ေသာက္ခ်င္တယ္ ဆိုလာေလေတာ့ မေမာႏိူင္ မပန္းႏိူင္ ခ်က္လိုက္မိပါတယ္ အထဲက အစာကေတာ့ ႏွစ္သက္သလိုေလးေတြထဲ႔ျပီး ထုတ္ထားပါတယ္။

ဖက္ထုတ္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • အသားထြင္ျပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေသာ ၾကက္ေပါင္ - 300g
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂဏန္းေခ်ာင္း - ႏွစ္ေခ်ာင္း
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - တပင္
  • ရိတ္ရိတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ  - တဥ
  • ခပ္ေသးေသးလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တဥ
  • ပဲစိမ္းသီး - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္း တလံုး
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  • ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဝမ္တံုရြက္ - ၂၅ ရြက္
ဟင္းရည္အတြက္ ျပင္ဆင္ရန္
  • ၾကက္႐ိုး - 200g 
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၅ျပား 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းတို႕ႏွင့္ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ ၂လံုးစာေလာက္ႏွင့္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • အ႐ိုးမွ အခ်ဳိရည္မ်ား ထြက္လာျပီး ဟင္းရည္ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ တလံုးခြဲစာ သာသာရေအာင္ ျပဳပ္ေပးထားပါ
  • မုန္႕ညွင္းစိမ္းကို ၂ပင္ကို အေနေတာ္ ျဖတ္ေပးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • အဆင္သင့္ ျပင္ဆင္ထားေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ဇလံုတခုထဲမွာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ၀မ္တုန္႐ြက္ တ႐ြက္ျခင္းဆီထဲကို အရသာနယ္ထားေသာ အစာမ်ား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခန္႕ထည့္ပါ
  • အစာထည့္ျပီးေသာ ၀မ္တုန္႐ြက္ကို ႏွစ္သက္သလို ပံုစံေလးမ်ား ထုတ္ေပးပါ
  • ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ၾကက္႐ိုးျပဳပ္အိုးထဲသို႕ မုန္႕ညွင္းစိမ္းႏွင့္ ဖက္ထုတ္မ်ား ထည့္ကာ ၄မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဟင္းရည္ကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴး၍ ေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment