Tuesday, 23 February 2016

ဆိတ္သား ခဘတ္

 




ပလာတာ နံျပား ေပါင္မုန္႕ ခ်ာပါတီ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္တဲ့ ဆိတ္သားခဘတ္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆိတ္သား - 250g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၅လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၄လံုး
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ႀကီးႀကီး ၇ေတာင့္
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ႏြားႏို႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆီ - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္
  1. ဆိတ္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  2. လွီးထားေသာ ဆိတ္သားကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ သံပုရာရည္ ႏြားႏို႕ႏွင့္နယ္ကာ အနည္းဆံုး တနာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေ႐ေဆးထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးက ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္လံုးကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားပါ
  6. က်န္ေသာ ၾကက္သြန္နီ ၃လံုးကို လက္တလံုးခန္႕ အဖတ္ေလးမ်ား လွီးထားပါ
  7. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္

  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးပါ
  • အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ျပီး ဆီကိုအေငြ႕တက္လာေအာင္ တည္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္းျပီးသားတို႕ကို ေမႊးလာတဲ့ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
  • ဆီသတ္စဥ္ အသားမ်ားကို မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ၈မိနစ္ေလာက္ၾကာေအာင္ ဆီသတ္ျပီးမွ အသားႏူးေစရန္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အဖတ္ေလးမ်ား လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ မဆလာတို႕ကို ထည့္ေမႊ၍ ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္လာပါက အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး ေပါင္မုန္႕ ပလာတာ ခ်ာပါတီ ထမင္းပူပူတို႕ႏွင့္ ႏွစ္သက္သလို တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္တဲ့ ဆိတ္သားခဘတ္ ခပ္စပ္စပ္ေလး ရပါျပီ။
ဆိတ္သားအစား အမဲသား သိုးသားတို႕ႏွင့္လည္း ဤနည္းအတိုင္း ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္

No comments:

Post a Comment