Friday, 26 February 2016

ဆိတ္သားမဆလာ အစပ္ေၾကာ္



ဒီဟင္းခ်က္နည္းက အမဲသားနဲ႕ခ်က္တဲ့ တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာခ်က္နည္း တမ်ဳိးပါဘဲ မာမာက ဆိတ္သားနဲ႕ခ်က္ထားျပီး စားေကာင္းလြန္းတဲ့  မဆလာ အစပ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆိတ္သား - 500g
  • သံပုရာသီး - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • င႐ုတ္သီး - လံုးျခမ္းကြဲ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ခ်င္း - လက္မ၀က္ခန္႕
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဆိတ္သားကို လက္၃လံုးေလာက္ အထူ အေနအထား ရေအာင္လွီးထားပါ
  2. လွီးထားေသာ ဆိတ္သားကို သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး နယ္ထား၍ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားကာ ျပီးတာနဲ႕ ေရ ၂ထပ္ ေဆးထားပါ
  3. ေရေဆးထားေသာ ဆိတ္သားကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
  4. ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းကာ အရည္ညွစ္ျပီး အသားထဲ ထည့္နယ္ထားကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၃နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  5. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  6. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕အရသာနယ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  7. ေၾကာ္ထားေသာ ဆိတ္သား ေမႊးလာတာနဲ႕ မီးအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ကာ ဆိတ္သားမာျပီး အေရာင္ေျပာင္းလာတဲ့ထိ၇ ေၾကာ္ေပးပါ
  8. င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာျပီး ဆိတ္သားနံ႕ေမႊးလာကာ ဆိတ္သားက်က္တာနဲ႕ ဆိတ္သားမဆလာေၾကာ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ။
ဆိတ္သားအစား ၀က္သား အသားေကာင္းေကာင္း အမဲသား အသားေကာင္းေကာင္း သိုးသားတို႕ကိုလဲ ဤကဲ့သို႕ ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment