Tuesday, 16 February 2016

ၾကက္အမြေထာင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး



ဒီေန႔ေတာ့  ၾကက္ရင္ပံုသားကိုၿပဳပ္ၿပီး မြမြေလးထြင္ကာ မြမြေလးေထာင္းျပီး ၿပန္ေၾကာ္ထားပါတယ္ ကေလးလူၾကီး အႀကိဳက္ေလးမို႔ ခ်က္ေပ်ာ္တဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ပါ။
အစပ္မၾကိဳက္ အစပ္မစားတဲ႔ သူေတြအတြက္ အရမ္းအဆင္ေၿပတဲ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား  - 500 g
  • ၾကက္သြန္နီ - 250 g
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ငံၿပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
ၾကက္သားျပဳပ္ရန္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ၾကက္သားကို အတံုးလိုက္ အရသာမ်ားနယ္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
ၾကက္သားအမြေၾကာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးေပးပါ
  2. လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ားကို ဇလံုတခုထဲထည့္ျပီး လက္ႏွင့္ဆုတ္ျပီး မႊထားပါ
  3. ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  4. ျပီးတာနဲ႕ မႊထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  5. ေၾကာ္ေနစဥ္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ 
  6. ၾကက္သြန္အားလံုး နီေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဇကာထဲထည့္ကာ ဆီစစ္ထားပါ
ၾကက္သားေၾကာ္ရန္
  1. ျပဳပ္ျပီး အေအးခံထားေသာ ၾကက္သားကို အေျမွာင္းအ႐ွည္ေလးမ်ားရေအာင္ ထြင္ေပးထားပါ
  2. ထြင္ျပီးေသာ ၾကက္သားကို င႐ုတ္ဆံုထဲထည့္ျပီး မညက္တညက္ေထာင္းေပးပါ
  3. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သားေထာင္းကို ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ထားေသာ ဆီအိုးထဲမွာ ႂကြတ္လာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  4. ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ေၾကာ္ျပီး အက်က္ညီေစရန္ ေမႊေမႊေပးပါ
  5. ၾကက္သားမ်ား မြျပီးႂကြတ္လာပါက ဇကာစိတ္ထဲ ဆယ္ျပီးထည့္ကာ ဆီစစ္ေပးပါ
  6. ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ႏွင့္ ၾကက္သားေၾကာ္ ဆီစစ္ျပီး ေအးသြားေသာအခါ ၂ခုလံုးကို ေရာေမႊေပးပါ
  7. မြမြေမႊးေမႊး ၾကက္ေၾကာ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment