Thursday, 25 February 2016

ပူစီနံ ပုဇြန္လံုးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး



အိမ္႐ွင္မရဲ႕ တေန႕တာ အိပ္ရာက ႏိုးတာနဲ႕ ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ ဘယ္လိုေလး စီစဥ္ရရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္တိုင္း မိသားစု အႀကိဳက္ေလး ဦးစားေပး ခ်က္ရတာကလဲ သဘာ၀ တခုလို ျဖစ္ေနပါျပီ။

ပူစီနံနဲ႕ပုဇြန္လံုး ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ပူစီနံအနံ႕ေမႊးေမႊးေလးရယ္ ပုဇြန္အရသာ ခ်ဳိလဲခ်ဳိေလးရယ္ ေပါင္းစပ္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ အရသာ ထူးလြန္းလို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ထုတ္ - 370g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ရဲ႕တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တဇြန္း
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ေမာက္ေမာက္
  • ဆား  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ပူစီနံ - ၇ညြန္႕ခန္႕
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  • ဆလတ္႐ြက္ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ပုဇြန္ကို အခြံခြာ အျမွီးျဖဳတ္ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေၾကာဖက္မွ အ႐ွည္လိုက္ခြဲျပီး အမဲေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
  • အားလံုးျပီးလ်ွင္ ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ပုဇြန္ေရစစ္ပါက စဥ့္နီတုန္းေပၚမွာခ်င္း ပုဇြန္ အရသာမွဳန္႕ ဆား နႏြင္မွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ပူစီနံ႐ြက္ႏွင့္ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေတာက္ေတာက္စဥ္းေပးပါ
  • အားလံုး ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းလို႕ျပီးပါက ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစာယူျပီး ဆုတ္ကာလံုးေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက လံုးထားေသာ ပုဇြန္ကို မထည့္ခင္ မီးကို အေနေတာ္ ျပန္ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ပုဇြန္လံုးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • တဖက္က်က္တာနဲ႕ေနာက္တဖက္လွန္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေရႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါ  ဆလတ္႐ြက္ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။




No comments:

Post a Comment