Sunday, 28 February 2016

႐ွမ္းနံနံအုပ္ ပုဇြန္လံုး ခ်ဥ္ရည္ဟင္း









ပုဇြန္ထုတ္ကို စဥ္းေကာလုပ္ျပီး အေမႊးနံ႕သာေတြနဲ႕ေရာကာ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တမယ္ခ်က္ထားပါတယ္
ခ်က္နည္းကေတာ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္းအတိုင္း ရိုးရိုးေလးပါဘဲ ဒါေပမဲ့ ခ်င္းနဲ႕ပုဇြန္ ေရာျပီးေထာင္းထားတဲ့ ပုဇြန္လံုးဟင္း အရသာကက အရသာ႐ွိလြန္းလို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • ပုဇြန္ထုတ္ ႀကီးႀကီး - ၈ေကာင္ခန္႕
  • ၾကက္သြန္နီ - ဥႀကီးႀကီး တဥႏွင့္တ၀က္ (တဥကို ပုဇြန္စဥ္းတဲ့အထဲထည့္ရန္)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ (၃မႊာကို ပုဇြန္စဥ္းတဲ့အထဲထည့္ရန္ )
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ႏွစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (တ၀က္ကို ပုဇြန္စဥးတဲ့အထဲထည့္ရန္)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (တ၀က္ကို ပုဇြန္စဥ္းတဲ့အထဲထည့္ရန္ )
  • ႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းထုတ္ကာ ေရတထပ္ ထပ္ေဆးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  3. ပုဇြန္ကို ပံုပါအတိုင္း ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  4. ပုဇြန္စဥ္းျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ အခ်က္ ၁၀၀ေလာက္ ဓါးနဲ႕ထပ္စဥ္းေပးပါ
  5. ဓါးနဲ႕စဥ္းျပီးတာနဲ႕ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ကာ င႐ုတ္ဆံုထဲထည့္ျပီး အခ်က္၅၀ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
  6. ပုဇြန္ေထာင္းျပီးတာနဲ႕ အေနေတာ္ အလံုးေလးမ်ား လံုးေပးပါ
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ သို႕မဟုတ္ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
  8. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  9. နံနံပင္ကို ေရေဆးထားပါ
  10. ေဇာက္နက္ေသာအိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ 
  11. ဆီပူထဲမွာ ပုဇြန္လံုးမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးျပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆယ္ထားပါ
  12. ေၾကာ္ျပီးေသာ ဆီမ်ားထဲမွ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းစာေလာက္ ဖယ္ထားျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ားႏွင့္ င႐ုတ္သီးကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  13. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ထည့္ေမႊပါ
  14. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်တာနဲ႕ ပုဇြန္လံုး ငံျပာရည္ ဆား အရသာမွဳန္႕ထည့္ကာေမႊပါ
  15. အရသာမ်ား ထည့္ျပီးပါက ပုဇြန္လံုးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
  16. ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ အခ်ိန္မွာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ ႐ွမ္းနံနံအုပ္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးပါ



3 comments:

  1. အၾကိဳက္ေပါ့မမာရယ္။
    အပင္ေလးေတြရွိေသးလား။ း)
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားေနာ္ အိုင္အိုရာေရ
      အပင္ေတြ မ်ားလို႕ မမာ ေလ အိုင္အိုရာကို သတိရေနတာ

      Delete
    2. အုုိင္အုုိရာလည္း သေဘာၤေစ့ေလးေတြကုုိယ့္ဟာကုုိယ္ပ်ဳိးျပီးစုုိက္ထားတာ အပင္ေလးေတြ တေတာင္ေလာက္ေရာက္ေနမွ ရာသီဥတုုေၾကာင့္ အိမ္ထဲသြင္းထားရင္းနဲ ့ပဲ ေသကုုန္လိုု ့နွေျမာေနတာ။
      အုုိင္အုုိရာက အသီး၀ယ္စားလိုု ့ရေတာ့ အရြက္ေလးစားရရင္ေတာ္ပါျပီဆုုိျပီးအရိပ္တၾကည့္ၾကည့္နဲ ့ေနတာခုုေတာ့ကုုန္ျပီမမာေရ။
      အပင္ေလးေတြတင္အုုန္းေနာ္ မမာအားရင္။
      အုုိင္အိုုရာ

      Delete