Sunday 28 February 2016

ရှမ်းနံနံအုပ် ပုဇွန်ဆုတ်ချဉ်ရည်ဟင်း








ပုဇြန္ထုတ္ကို ၾကိတ္ျပီး အေမႊးနံ႕သာေတြနဲ႕ေရာကာ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တမယ္ခ်က္ထားပါတယ္ ခ်က္နည္းကေတာ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္းအတိုင္း ရိုးရိုးေလးပါဘဲ ဒါေပမဲ့ ခ်င္းနဲ႕ပုဇြန္ ေရာျပီးေထာင္းထားတဲ့ ပုဇြန္လံုးဟင္း အရသာက အရသာ႐ွိလြန္းလို႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔  ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ထုတ္ အေကာင္ႀကီးႀကီး - ၈ေကာင္ခန္႕
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ (၃မႊာကို ပုဇြန္ၾကိတ္တဲ့ အထဲထည့္ရန္ )
  3. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  4. ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  6. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ႏွစ္ဇြန္း
  8. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (တစ္၀က္ကို ပုဇြန္ၾကိတ္တဲ့ အထဲထည့္ရန္)
  10. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  11. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (တစ္၀က္ကို ပုဇြန္ၾကိတ္တဲ့ အထဲထည့္ရန္ )
  12. ႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ေပးပါ
  2.  ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းထုတ္ကာ ေရတစ္ထပ္ ထပ္ေဆးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  4. ၾကက္ဥကို အကာႏွင္႔ အႏွစ္ခြဲျပီး အကာကိုဘဲ သံုးေပးပါ
  5. ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  6. ဗလင္ဒါထဲမွာ ပုဇြန္ ဆား အရသာမွဳန္႔ ၾကက္ဥအကာႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုတို႔ ထည္႔ေပးကာ ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ 
  7. ေစးညက္လာတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ႔ျပီး cling wrap နဲ႔အုပ္ျပီး  ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာထည္႔ကာ ႏွစ္နာရီခန္႔ ႏွပ္ထားပါ
  8. ပုဇြန္ၾကိတ္သား ႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႕ ေၾကာ္ဖို႔ ျပင္ေပးပါ
  9. ပုဇြန္ၾကိတ္ျပီးသားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးမ်ား လံုးေပးပါ
  10. ျပီးတာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  11. ဆီပူလာတာနဲ႔ လံုးထားေသာ ပုဇြန္လံုးေလးမ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  12. ပုဇြန္လံုး တစ္လံုးလံုး ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ သို႕မဟုတ္ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  3. ရွမ္းနံနံကို ေရေဆးထားပါ
  4. ေဇာက္နက္ေသာအိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု ထည့္ျပီး အပူေပးပါ 
  5. ဆီပူထဲမွာ ငရုတ္သီးေထာင္းကိုထည္႔ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  6. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ထည့္ေမႊေပးပါ
  7. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်သြားတာနဲ႕ ပုဇြန္လံုောကာ္း ငံျပာရည္ ဆား အရသာမွဳန္႕တို႔ ထည့္ကာေမႊေပးပါ
  8. အရသာမ်ား ထည့္ျပီးပါက ပုဇြန္လံုးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
  9. ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ အခ်ိန္မွာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ေပးကာ ႐ွမ္းနံနံအုပ္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

3 comments:

  1. အၾကိဳက္ေပါ့မမာရယ္။
    အပင္ေလးေတြရွိေသးလား။ း)
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားေနာ္ အိုင္အိုရာေရ
      အပင္ေတြ မ်ားလို႕ မမာ ေလ အိုင္အိုရာကို သတိရေနတာ

      Delete
    2. အုုိင္အုုိရာလည္း သေဘာၤေစ့ေလးေတြကုုိယ့္ဟာကုုိယ္ပ်ဳိးျပီးစုုိက္ထားတာ အပင္ေလးေတြ တေတာင္ေလာက္ေရာက္ေနမွ ရာသီဥတုုေၾကာင့္ အိမ္ထဲသြင္းထားရင္းနဲ ့ပဲ ေသကုုန္လိုု ့နွေျမာေနတာ။
      အုုိင္အုုိရာက အသီး၀ယ္စားလိုု ့ရေတာ့ အရြက္ေလးစားရရင္ေတာ္ပါျပီဆုုိျပီးအရိပ္တၾကည့္ၾကည့္နဲ ့ေနတာခုုေတာ့ကုုန္ျပီမမာေရ။
      အပင္ေလးေတြတင္အုုန္းေနာ္ မမာအားရင္။
      အုုိင္အိုုရာ

      Delete