Sunday, 20 March 2016

ပဲႀကီးႏွပ္ စိမ့္စိမ့္ေလး






ပဲႀကီးႏွပ္ စိမ့္စိမ့္ေလး လုပ္စားျဖစ္တိုင္း အရင္ဆံုး အေ၀းမွာေရာက္ေနတဲ့ သားႀကီးကို အရမ္းသတိရမိတယ္ သူအရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ဟင္းေလးမို႕ ခ်က္တိုင္းသတိရတာေတြ ပိုေစတဲ့ ဟင္းတမယ္ပါ စားမိန္ဖြယ္ရာ ပဲႀကီးႏွပ္ ဒီဟင္းခ်က္နည္း မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • Lima beans 375g - တထုတ္
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲကို ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး အနည္းဆံုး ၁၀နာရီေလာက္ အေပါက္ခပ္စိတ္စိတ္ပါေသာ ဇကာျဖင့္အုပ္ကာ ေရစိမ္ထားပါ
  • ပဲမ်ားပြျပီး ေရနည္းသြာပါက ေရကို ျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ေပးပါ
  • ပဲမ်ားႏူးလာျပီး အခြံခြ်တ္လို႕ရျပီဆိုရင္ တေစ့ခ်င္း အခြံခြ်တ္ေပးပါ
  • အခြံခြ်တ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို ဆား နႏြင္းထည့္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ ပဲႏူးမႏူး ဆယ္ျပီး စမ္းၾကည့္ပါ
  • ပဲမႏူးေသးပါက ေရထပ္ထည့္ျပီး ဆက္ျပဳပ္ေပးပါ
  • ပဲမ်ားႏူးပါက မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက နႏြင္းအနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ေၾကာ္ထားေသာ ဆီထဲမွာ ပဲကို တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးထာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ ေၾကာ္ျပီဆီစစ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ျဖဴးျပီး ပဲႀကီးႏွပ္ စိမ့္စိမ့္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment