Sunday 20 March 2016

ပဲကြီးပေါင်း






ပဲႀကီးႏွပ္ စိမ့္စိမ့္ေလး လုပ္စားျဖစ္တိုင္း အရင္ဆံုး မိဘေတြနဲ႔ အေ၀းမွာ အလုပ္လုပ္ေနတဲ႔ သားႀကီးကို အရမ္းသတိရမိပါတယ္ သူအရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ဟင္းေလးမို႕ ဒီဟင္းေလးခ်က္တိုင္း သတိရတာေတြ ပိုေစတဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ စားျမိန္ဖြယ္ရာ ပဲႀကီးႏွပ္ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Lima beans 375 g - တစ္ထုတ္
  2. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  3. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္႔ငါးဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုထဲမွာ ပဲကို ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး အနည္းဆံုး ၁၀နာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ေရစိမ္ထားစဥ္ အေပါက္ခပ္စိတ္စိတ္ပါေသာ ဇကာျဖင့္ အုပ္ထားပါ
  • ပဲမ်ားပြျပီး ေရနည္းသြာပါက ေရကို ျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ေပးပါ
  • ပဲမ်ားႏူးလာျပီး အခြံခြ်တ္လို႕ရျပီဆိုရင္ တစ္ေစ့ခ်င္း အခြံကို စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ခြ်တ္ေပးပါ
  • အခြံခြ်တ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို ဆား နႏြင္းထည့္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ ပဲႏူးမႏူး ဆယ္ျပီး စမ္းၾကည့္ပါ
  • ပဲမႏူးေသးပါက ေရထပ္ထည့္ျပီး ဆက္ျပဳပ္ေပးပါ
  • ပဲမ်ားႏူးပါက မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာပါက နႏြင္းအနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ေၾကာ္ထားေသာ ဆီထဲမွာ ပဲကိုတစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးထာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ ဆီစစ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ျဖဴ းျပီး ပဲႀကီးႏွပ္ စိမ့္စိမ့္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment