Monday, 28 March 2016

ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး


ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရခက္တဲ့ ေန႕ေတြတိုင္း အေကာင္အထည္ေဖာ္ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတာက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးပါဘဲ ေၾကာ္လို႕
လြယ္ျပီး စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေပ်ာ့သြားေအာင္ ျပဳပ္ျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားေသာ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ - ၃ေခြ
  • ေလးေထာင့္အဖတ္ေလးမ်ား လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ၂လက္မအ႐ြယ္ ခပ္႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးစာ
  • ခပ္ေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သား - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးစာ
  • ဆီ - ထင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္ဥ - တလံုး

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးမွ လိုအပ္သလို လွီးျဖတ္ကာ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီးမွ လိုအပ္သလို လွီးထားေပးပါ
  • ေရေႏြး 8cups ေလာက္ကို ဆူေအာင္နည္ေပးျပီးမွ ေခါက္ဆြဲေခြကို ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  • အေနေတာ္ အေနအထားရပါက ဇကာထဲ သြန္ခ်ကာ ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ား ေအးလာတဲ့ထိ ေရေဆးေပးပါ
  • ေရေဆးျပီးတာနဲ႕ ေရစင္ေအာင္ စစ္ထားေပးပါ
  • ေရစစ္တာနဲ႕ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ကာ ဆား ပဲငံျပာရည္တို႕နဲ႕နယ္ေပးပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သားကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သား အသားမာလာျပီး အညိဳေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ  ေဂၚဖီ မံုလာဥနီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းႏူးမသြားေစရန္ တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ားႏွင့္ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ၾကက္ဥကိုေဖာက္ထည့္ေပးျပီး ေခါက္ဆြၾႏွင့္  ႏွမ္းဆီထဲ့ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး ရပါျပီ

No comments:

Post a Comment