Saturday 19 March 2016

ပြည်ကြီးငါးချောင်းကြော် ကော်ပြန့်စိမ်း






ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေၾကာ္စားျပီး စိတ္ကူးရလာတာနဲ႕ အသီးအ႐ြက္ေတြလွီးျပီး ေကာ္ျပန္႕စိမ္း လုပ္စားျဖစ္သြားပါတယ္ ျပည္ႀကီးငါး ေၾကာ္နည္းကေတာ့ မာမာတင္ထားျပီးသားမို႕ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းလိပ္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေၾကာ္ျပီးအဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ - ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္
  2. ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ - မံုလာဥနီ
  3. ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ - ေဂၚဖီအႂကြတ္
  4. ေရေဆးထားေသာ - ဆလတ္႐ြက္
  5. Rice paper - ၁၂႐ြက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေၾကာ္ထားေသာ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္ထဲ ထဲ့ျပီး စကကန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိစိမ္လိုက္ပါ
  • စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားအေျခာက္တခ်ပ္ေပၚျဖန္႕တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
  • ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ ဆလတ္႐ြက္တ႐ြက္ႏွင့္ မုန္လာဥနီကို ခင္းေပးပါ
  • ေၾကာ္ထားေသာ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ကို ဆလတ္႐ြက္ အေပၚတင္ျပီး ပံုပါအတိုင္ လိပ္ေပးပါ 
  • ပံုထားေသာ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
  • ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစဆီ ေခါက္ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
  • ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တစ္႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါလွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ျပင္ပါမယ္
  • Tomato sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • Chili sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း 
  • သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ေရေႏြး ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း တို႕ကိုေရာေမႊေပးပါ

No comments:

Post a Comment