Saturday, 28 May 2016

ေထာပတ္ပုဇြန္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး











မာမာ့ ဟင္းခ်က္တဲ့ blog ေလးကို မိတ္ေဆြေတြ လာလည္ၾကတာ ဒီေန႕ လူ၉သိန္းေက်ာ္သြားလို႕ ေပ်ာ္ေနမိပါတယ္ ပီတိေတြနဲ႕အတူ ခ်က္နည္းအတိုင္း လိုက္ခ်က္လို႕ အဆင္ေျပ မေျပဆိုတဲ့ အႀကံဥာဏ္ေလးေတြလဲ လိုခ်င္မိပါတယ္။

အလုပ္မအားတဲ့ၾကားက ဒီ blog ေလးကို ေစတနာအျပည့္နဲ႕ ေရးေနရင္း ဒီေန႕ေတာ့ ေထာပါတ္နံ႕ သင္းသင္းေမႊးေနတဲ့ ပုဇြန္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ထုတ္ - အ႐ြယ္တူ ၁၄ေကာင္
  • အုန္းသီးမွဳန္႕ - အေျခာက္မွဳန္႕ 30g
  • ေထာပတ္ 30g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • Soy Sauce - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • Cornflour - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ေလးေတာင့္
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - အခက္ႀကီးႀကီး ၃ခက္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္၍ ေၾကာဘက္မွ ကပ္ေၾကးျဖင့္ခြဲကာ အမည္းေၾကာင္းထုတ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားပါ
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  4. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ကို အ႐ြက္ေႁခြထားပါ
  5. Cornflour အမွဳန္႕ထဲမွာ ေရစစ္ထားေသာ ပုဇြန္ကိုထည့္ျပီး လူးေပးထားပါ
  6. ဆီ ေထာပါတ္ အုန္းသီးမွဳန္႕ Soy sauce, သၾကား ဆားတို႕ကို ျပင္ထားပါ
ပုဇြန္ေၾကာ္ရန္
  1. ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး အိုးပူလာပါက မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ျပီး ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းထည့္ျပီး အုန္းသီးမွဳန္႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  2. ေၾကာ္ေနစဥ္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးျပီး ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆားပါ
  3. ထိုဆီအိုးထဲကိုဘဲ ဆီထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္းေလာက္ ထပ္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  4. ဆီပူလာတာနဲ႕ corn flour အမွဳန္႕နယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  5. ပုဇြန္မ်ား အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ပုဇြန္မ်ား အေရာင္ရဲလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  6. ေနာက္ထပ္ ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ 
  7. ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာပတ္ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  8. ေထာပတ္ေပ်ာ္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးစိမ္း ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္တို႕ကို ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ
  9. ၾကက္သြန္မ်ား ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ဆီစစ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားႏွင့္ ဆား သၾကား soy salt တို႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  10. တမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ကာ ေၾကာ္ထားေသာ အုန္းသီးမွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊျပီး စားပြဲကို ျပင္ေပးပါ
  11. ေမႊးျပီးစိမ့္ေနတဲ့ အုန္းသီးေထာပါတ္ ပုဇြန္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ရပါျပီ။

3 comments:

  1. Soy Sauce နဲ႔ Cornflourဆိုတာ ျမန္​မာလိုဆို ဘယ္​ဟာ၀ယ္​ရမလည္​း မသိလို႔ပါ

    ReplyDelete
  2. Soy Sauce နဲ႔ Cornflourဆိုတာ ျမန္​မာလိုဆို ဘယ္​ဟာ၀ယ္​ရမလည္​း မသိလို႔ပါ

    ReplyDelete
  3. Soy sauce က ပဲငံျပာရည္ အက်ဲပါ မာမာေရးတာ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္နဲ႕အက်ဲကို ခြဲမေရးမိလို႕ပါ
    Cornflour ကေတာ့ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ပါ

    ReplyDelete