Thursday, 5 May 2016

ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိခ်က္



ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းမိန္ေစတဲ့  ငါးပိခ်က္ တမယ္ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး လက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္တလံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၅လံုး
  • င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္အေသး တလံုး
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ခ်က္ရန္ျပင္ဆင္ပံု

  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကိုဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ နႏြင့္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ပုဇြန္ငါးပိ ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ 
  • မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ဆီေျခာက္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment