Sunday, 22 May 2016

ခရမ္းႂကြတ္သီး ငါးပိေထာင္း





အစပ္ေတြ အရမ္းစားခ်င္တဲ့ ရာသီဥတုေလး ျဖစ္ေနေတာ့ ဒီေန႕ အရမ္းပူစပ္ေနတဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ခရမ္းႂကြတ္သီးကို ပုဇြန္ေလွာ္ ပုဇြန္ငါးပိကင္နဲ႕ ေထာင္းထားတဲ့ ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ပုဇြန္ထုတ္ - ၄ေကာင္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ခရမ္းႂကြတ္သီးအႏု - ၅လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ငါးပိကို ေမႊးသြားေအာင္ ကင္ေပးပါ
  2. ပုဇြန္ငါးပိကင္ရာတြင္ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ တဖက္ကို စကၠန္႕၃၀စီ ၂ခါကင္ေပးႏိူင္သလို ေအာက္ေျခမက္ေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ ထည့္ျပီး အေပၚယံမာျပီး ေမႊးတယ္ဆို႐ံုေလး ကင္ေပးပါ
  3. ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ေလွာ္ေပးျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ ေၾကာမွခြဲကာ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ထားပါ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေမႊးသြားေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ
  5. ခရမ္းႂကြတ္သီးကို အညွာျဖဳတ္ ထက္ျခမ္းခြဲျပီး ေရ၁၀မိနစ္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  6. ေရစိမ္ထားေသာ ခရမ္းႂကြတ္သီးကို ေရစစ္ကာ ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးေပးပါ
ငါးပိေထာင္းရန္
  1. ပုဇြန္ကို အရင္ဆံုး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ
  2. ပုဇြန္ထဲသို႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ညက္ေနေအာင္ ထည့္ေထာင္းပါ
  3. ပုဇြန္ငါးပိကို ထည့္ေထာင္းျပီး ေနာက္ဆံုးမွ လွီးထားေသာ ခရမ္းႂကြတ္သီးကို ခပ္ဖြဖြထည့္ေထာင္းပါ
  4. အားလံုး သမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ စားပြဲျပင္ရန္ ပန္းကန္ထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment