Sunday 29 May 2016

Sweet Potato Pancakes







ဒီေန႕မနက္ေတာ့ ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႕ေသာက္ရေအာင္ ကန္စြန္းဥပန္ကိတ္ေလး လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္ လုပ္နည္းေလးလြယ္သေလာက္ အင္မတန္မွ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ပန္ကိတ္ေလးမို႕လို႕ လုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာလုပ္တဲ့ နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ကန္စြန္းဥ - အခြံခြာျပီးသား 200g
  • White flour - 50g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း (အခ်ဳိႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ)
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • baking powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကန္စြန္းဥကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးကာ ေႂကြပန္းကန္တခုထဲ ထည့္ထားပါ
  2. သၾကား ဆား baking powder, ဆီ ဂ်ဳံမွဳန္႕ တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  3. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
  4. ေရဆူတာနဲ႕ ေပါင္းဇကာထဲမွာ လွီးထားေသာ ကန္စြန္းဥပန္းကန္ကို ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ၁၅မိနစ္ခန္႕ ေပါင္းေပးပါပါ
  5. ကန္စြန္းဥအေပၚ မူတည္ျပီး ျပဳပ္ခ်ိန္ ၁၀မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္အတြင္း ႐ွိႏိူင္ပါတယ္
  6. ျပဳပ္ေနစဥ္ ကန္စြန္းဥကို ခရင္းႏွင့္ထိုးၾကည့္ပါ
  7. ေပ်ာ့လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ေပါင္းအိုးထဲမွ ထုတ္ျပီး ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ပါ
  8. ကန္စြန္းဥကို ဇြန္းဖင္ဖက္ႏွင့္ ဖိဖိျပီး ေခ်ေပးပါ
  9. ေခ်ေနရင္း ကန္စြန္းဥမ်ား ေအးလာျပီး အသားမ်ား ေက်လာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္ ဂ်ဳံမွဳန္႕တ၀က္ကို ထည့္ျပီး ခရင္းႏွင့္ ေမႊပါ
  10. အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ သၾကားႏွင့္ က်န္ေနေသာ ဂ်ဳံမွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  11. ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ ကန္စြန္းဥမုန္႕သားရတာနဲ႕ ထိုမုန္႕သားကို ေစးပိုင္လာေအာင္ လက္နဲ႕ ၅မိနစ္ေလာက္ နယ္ေပးပါ
  12. နယ္ေနစဥ္ မုန္႕သားေပ်ာ့ေနပါက ဂ်ဳံမွဳန္႕ နည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး မုန္႕သားကိုင္လို႕ရေအာင္ နယ္ေပးပါ
မုန္႕သားေၾကာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ေပၚမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကို ျဖန္႕ခင္းထားပါ
  2. မုန္႕လုံုးစဥ္ လက္ကိုမကပ္ေစရန္ ဂ်ဳံမွဳန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ကို ပြတ္ေပးပါ
  3. မုန္႕ေၾကာ္ျပီး တင္ရန္ paper towel ကို ၃ထပ္ေခါက္ျပီး ျပင္ထားပါ
  4. မုန္႕သားကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာယူျပီး လက္၀ါးထဲမွာထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ပြတ္ျပီးလံုးေပးပါ
  5. ျပီးမွ မုန္႕သားအေခ်ာင္း ႐ွည္႐ွည္ေလးရေအာင္ လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားမွာ ပြတ္ေပးပါ
  6. မုန္႕သား အလံုးေလး ရတာနဲ႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕ျဖဴးထားေသာ ပန္းကန္ျပားေပၚတင္ထားေပးပါ
  7. ဂ်ဳံမွဳန္႕ျဖဴးထားေသာ ေနာက္ပန္းျပား တခ်ပ္ေပၚသို႕ လံုးထားေသာ မုန္႕လံုးေလးမ်ားကို လက္ႏွစ္ဖက္ကို ဂ်ဳံမွဳန္႕ပြတ္ျပီး လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားမွာ ဖိျပီးျပားေပးပါ
  8. မုန္႕သားကုန္တဲ့ထိ လက္ကိုဂ်ဳံမွဳန္႕သုပ္လိုက္ မုန္႕ပံုစံ၀င္ေအာင္ မုန္႕သားကုန္တဲ့ထိ လုပ္ေပးပါ
  9. ဆီကိုမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  10. ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအလယ္ေလာက္ထိေလ်ွာ့ျပီးမွ မုန္႕သားမ်ားကို တခုျခင္းထည့္ေၾကာ္ပါ
  11. တဖက္အေရာင္ေျပာင္းလာလ်ွင္ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  12. မုန္႕သားမ်ား အထဲထိက်က္ေစရန္ မၾကာမၾကာ လွန္ေပးျပီး မုန္႕သားအားလံုး ေ႐ႊအိုေရာင္ ေျပာင္းလာျပီဆိုရင္ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္စကၠဴေပၚတင္ျပီး စစ္ေပးထားပါ
  13. ဆီစစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ေကာ္ဖီႏွင့္အလြန္ထက္ေသာ Sweet Potato Pancakes ေလးေတြကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment