Thursday, 12 May 2016

ၾကက္သားလံုး မြမြ႐ြ႐ြေၾကာ္







ၾကက္သားလံုးေၾကာ္လို႕ ေျပာလိုက္တာနဲ႕ ပံုေသတမ်ဳိးထဲ မေၾကာ္ၾကဘဲ နည္းမ်ဳိးစံုနဲ႕ ေၾကာ္ၾကပါတယ္ တေယာက္နဲ႕တေယာက္ ေၾကာ္နည္းေတြ မတူၾကလို႕ ႏွစ္သက္ရာနည္းတို႕နဲ႕ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ ဒီေန႕ေၾကာ္တဲ့နည္းကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 200g
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ခ်င္းအမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ အမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးခြဲ
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ၾကက္သားကိုေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးျပီး ခပ္ပါးပါး အခ်ပ္ေလးေတြလွီးေပးပါ
  • ျပီးမွ အသားကို အရမ္းမညက္ေစရန္ အခ်က္၂၀ေလာက္ဘဲ စဥ္းေပးပါ
  • ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ ခ်င္းအမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴအမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ မညက္တညက္ စဥ္းထားေသာ ၾကက္သားကိုနယ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ခပ္႐ြယ္႐ြယ္ အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးထားပါ
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင့္ ေရကို ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားေပးပါ
  • ေဖ်ာ္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕အႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သားလံုးကို တလံုးခ်င္းႏွစ္ျပီး လူးေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ၾကက္သားလံုကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားလံုးကို အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ လွန္ေပးျပီး တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment