Thursday 12 May 2016

ကြက်သားအမွကြော်







ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ၾကက္သားလံုးေၾကာ္လို႕ ေျပာလိုက္တာနဲ႕ ပံုေသတစ္မ်ဳိးထဲ မေၾကာ္ၾကဘဲ နည္းမ်ဳိးစံုနဲ႕ ေၾကာ္ၾကပါတယ္ တေစ္ယာက္နဲ႕တေစ္ယာက္ ေၾကာ္နည္းေတြ မတူၾကလို႕ ႏွစ္သက္ရာနည္းတို႕နဲ႕ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ ဒီေန႕ေၾကာ္တဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  3. ခ်င္းအမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ၾကက္သားကိုေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးကာ ခပ္ပါးပါး အခ်ပ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ျပီးမွ အသားကို အရမ္းမညက္ေစရန္ အခ်က္၂၀ေလာက္ဘဲ စင္းေပးပါ
  • ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ ခ်င္းအမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴအမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ မညက္တစ္ညက္ စဥ္းထားေသာ ၾကက္သားကို နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ခပ္႐ြယ္႐ြယ္ အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးထားပါ
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင့္ ေရကို ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားေပးပါ
  • ေဖ်ာ္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕အႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သားလံုးကို တစ္လံုးခ်င္းႏွစ္ျပီး လူးေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ကာ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ၾကက္သားလံုမ်ားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ တစ္လံုးခ်င္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားလံုးကို အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ လွန္ေပးျပီး တစ္ခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment