Wednesday, 11 May 2016

ခ်ဥ္ငံစပ္ တို႕ဟူးဟင္း




မာမာ ခနခနခ်က္စားျဖစ္တဲ့ တို႕ဟူးဟင္းေလးပါ အရင္တခါလဲ တင္ဖူးျပီးသားမို႕ ျပင္ဆင္ပံုကို အရင္အတိုင္းဘဲ ေကာ္ပီလုပ္ျပီး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

သတ္သတ္လြတ္ စားတဲ့သမီးေလးအတြက္ ထူး႐ွယ္ေလး ခ်က္ေပးထားတာပါ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးမို႕ သမီးေလး အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္ မိတ္ေဆြတို႕လဲ ခ်က္မယ္ဆို ခ်က္စားနိုင္ေအာင္ မာမာ တို႕ဟူးဟင္း ခ်က္နည္းေလး ေပးပါမယ္။

ပထမဆံုး တို႕ဟူးႀကိဳနည္းေလး ေပးပါမယ္

  • ပဲအစိမ္းမွဳန္႕ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၅ဗူးကို ေရေအး ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၇ဗူးခြဲနဲ႕စိမ္ပါမယ္
  • ပဲမွဳန္႕မ်ားကို ေရစိမ္ရာတြင္ ခဲေနေသာပဲမွဳန္႕မ်ားကို လက္ႏွင့္ေခ်ေပးပါ
  • ပဲမွဳန္႕ေရစိမ္ခ်ိန္ ၆နာရီေလာက္ ၾကာရပါမယ္
ပဲမွဳန္႕က်ဳိရန္
  • မကပ္ေသာ အိုးေဇာက္နက္နက္ တလံုးကို မီးအပူေပးပါ
  • တို႕ဟူးက်ဳိျပီး ထည့္ရန္ စတီးဇလံုကို ဆီသုတ္ထားေပးပါ
  • အိုးပူလာျပီဆိုတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ အလယ္အလတ္ေလာက္ ေရာက္ေအာင္ ေ႐ွာ့လိုက္ပါ
  • အိုးထဲကို အရည္ေဖ်ာ္ထားေသာ ပဲအရည္ၾကည္မ်ား အရင္ဆံုးထည့္ျပီး က်ဳိပါမယ္
  • ပဲအရည္ၾကည္ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံုေလာက္ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေမႊေနစဥ္ ပဲရည္ၾကည္ ပ်စ္လာတာနဲ႕အနည္ထိုင္ေနေသာ ပဲအႏွစ္မ်ားကို ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ပဲအႏွစ္ေမႊေနခ်ိန္ နဲနဲေလးျပစ္လာတာနဲ႕ဆီ ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္းေလာက္ ပဲအႏွစ္ထဲထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ပဲအႏွစ္ေမႊခ်ိန္ သိမ္မၾကာပါဘူး ၁၀မိနစ္ေလာက္ဆိုရင္ ရပါတယ္
  • ပဲရည္ျပစ္လာျပီး ေတာ္ေတာ္ေလး ခဲလာျပီဆိုတာနဲ႕ ဆီသုပ္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲ ေလာင္းထဲ့ေပးပါ
  • နာရီ၀က္ေလာက္ဆိုရင္ ေကာင္းေကာင္း ခဲပါျပီ။
တို႕ဟူးခ်က္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • တို႕ဟူးကို ႏွစ္သက္သလိုပံုစံ နည္းနည္းထူထူလွီးကာ တပြဲစာ ျပင္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္ႀကီးႀကီး တလံုးကို ပါးပါးလွီးပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္ ေလးေတာင့္ေလာက္ကို ပါးပါးလွ ီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီတျခမ္းကို ခပ္ပါးပါးလီွးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာကို ခပ္နုတ္နုတ္လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို လက္တဆစ္ေလာက္ အ႐ွယ္အ႐ြယ္ လီွးထားပါ
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ျပင္ထားပါ
  • ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္ျပင္ထားပါ
  • အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ျပင္ထားပါ
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု ျပင္ထားပါ
  • ဆီ ထမင္း၀ားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ျပင္ထားပါ
တို႕ဟူးခ်က္နည္းေလး တပြဲစာအတြက္ ေျပာပါမယ္
  • မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီႏွင့္င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ဆီသတ္ပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်ေအာင္ ေရနည္းနည္း ထည့္ေမႊပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်လာတာနဲ႕ဆား အရသာမွဳန္႕ ပဲငံျပာရည္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ ပ်စ္လာတာနဲ႕တို႕ဟူးကိုထည့္ျပီး မေမႊဘဲ အိုးကိုလွဳပ္ေပးျပီး အရသာ သမေအာင္လုပ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ တည္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မိတ္ထဲ့ျပီး ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာထူးတဲ့ တို႕ဟူးဟင္း စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment